Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Γιατί οι επενδυτές του χρυσού θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο ασήμι

CNBC: Γιατί οι επενδυτές του χρυσού θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο ασήμι
Παρά τα πρόσφατα κέρδη, οι τιμές του ασημιού βρίσκονται περίπου 60% χαμηλότερα από τη μέγιστη τιμή του 2011, οπότε και ξεπέρασε τα 49 δολ./ουγγιά
Οι τιμές του ασημιού κατέγραψαν υψηλό διετίας πάνω από 21 δολ./ουγγιά σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου, καθώς τα πολύτιμα μέταλλα συνεχίζουν να κερδίζουν από το ράλι των ασφαλών καταφυγίων, μετά από το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ορισμένοι επενδυτές λένε το ασήμι έχει ακόμη σημαντικό ράλι μπροστά του και μπορεί να είναι καλύτερο στοίχημα από το χρυσό.
«Το ασήμι είναι ένα μέταλλο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εξετάζουν όταν σκέφτονται τα πολύτιμα μέταλλα, αλλά έχει αυτή τη διπλή ιδιότητα, τόσο ως βιομηχανικό μέταλλο όσο και ως πολύτιμο μέταλλο.
Έτσι, πολλοί από τους λόγους που οι επενδυτές επέλεξαν να επενδύσουν σε χρυσό ισχύουν και για το ασήμι, την ίδια στιγμή που υπάρχει ισχυρή ζήτηση από τις βιομηχανίες», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PureFunds, Andrew Chanin, την περασμένη εβδομάδα.
Οι τιμές spot του ασημιού έχουν κερδίσει περίπου 19% από την ημέρα του δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου, κινούμενες πάνω από τα 21 δολ./ουγγιά σήμερα, πριν από τη ρευστοποίηση ορισμένων κερδών και την υποχώρηση στα 20,35 δολ.
Το ράλι έχει επιταχυνθεί από τις 29 Ιουνίου.
Συγκριτικά, οι τιμές spot του χρυσού έχει αυξηθεί κατά 7,8% την ίδια περίοδο, στα περίπου 1.351 δολ./ουγγιά.
Παρά τα πρόσφατα κέρδη, οι τιμές του ασημιού βρίσκονται περίπου 60% χαμηλότερα από τη μέγιστη τιμή του 2011, οπότε και ξεπέρασε τα 49 δολ./ουγγιά.
Αυτό, σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή σε σχέση με εκείνη του χρυσού, υποδηλώνει ότι το ράλι μπορεί να έχει περαιτέρω δρόμο μπροστά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης