Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να μειώσει τα NPLs κατά 30% έως το 2018 ζητά η ΕΚΤ από τη Monte dei Paschi di Siena

Να μειώσει τα NPLs κατά 30%  έως το 2018 ζητά η ΕΚΤ από τη Monte dei Paschi di Siena
Η τράπεζα, που έχει το υψηλότερο ποσοστό "κόκκινων" δανείων μεταξύ των εισηγμένων ιταλικών τραπεζών, δήλωσε ότι της ζητήθηκε να παρουσιάσει έως τις 3 Οκτωβρίου ένα σχέδιο με τα μέτρα που θα λάβει
Τη μείωση κατά 30% των "κόκκινων" δανείων της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη της χώρας, την επόμενη τριετία, ζήτησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, η τρίτη μεγαλύτερη της Ιταλίας, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, η ΕΚΤ της ζήτησε να προχωρήσει σε μείωση των NPLs, στα 32,6 δις ευρώ το 2018 από 46,9 δις ευρώ το 2015.
Οι στόχοι για το 2016 και το 2017 είναι 43,4 δις ευρώ και 38,9 δις ευρώ, αντίστοιχα.
Η τράπεζα, που έχει το υψηλότερο ποσοστό "κόκκινων" δανείων μεταξύ των εισηγμένων ιταλικών τραπεζών, δήλωσε ότι της ζητήθηκε να παρουσιάσει έως τις 3 Οκτωβρίου ένα σχέδιο με τα μέτρα που θα λάβει για να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο 20% των συνολικών δανείων της έως το 2018.
Οι στόχοι περιλαμβάνονται στο σχέδιο απόφασης που απέστειλε η ΕΚΤ στην ιταλική τράπεζα, η οποία πρέπει να απαντήσει έως τις 8 Ιουλίου στην κεντρική τράπεζα.
Η τελική απόφαση της ΕΚΤ για τους στόχους αναμένεται έως το τέλος Ιουλίου.
Συνολικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ιταλικών τραπεζών ανέρχονται σε 360 δισ. ευρώ, ενώ οι μετοχές τους έχουν δεχθεί ισχυρές πιέσεις μετά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι ο τραπεζικός κλάδος της Ιταλίας είναι ο επόμενος μεγάλος ασθενής της Ευρωζώνης.
Η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των stress tests για 51 τράπεζες στις 29 Ιουλίου.

Πιέσεις στη μετοχή - Στο -2,4% 




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης