Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διατηρεί τη δυναμική του ο χρυσός - Πάνω από τα 1.350 δολάρια η ουγγιά – Σε υψηλό διετίας και το ασήμι

Διατηρεί τη δυναμική του ο χρυσός - Πάνω από τα 1.350 δολάρια η ουγγιά – Σε υψηλό διετίας και το ασήμι
Στην ενίσχυση της τιμής του χρυσού συνέβαλαν οι ελπίδες για τη λήψη πρόσθετων μέτρων από την Κίνα, προκειμένου να υποστηριχθεί η υποτονική οικονομική ανάπτυξη.
Η δυναμική του χρυσού συνεχίζεται στις διεθνείς αγορές, με την τιμή του να επανέρχεται σήμερα Δευτέρα (4/7) πάνω από τα 1.350 δολάρια η ουγγιά.
Νωρίτερα στις ασιατικές αγορές η τιμή του το πολύτιμου μετάλλου αυξήθηκε και κινήθηκε κοντά στα 1.358 δολάρια η ουγγιά, επίπεδο που άγγιξε στις 24 Ιουνίου, όταν οι Βρετανοί ψήφισαν την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Στην ενίσχυση της τιμής του χρυσού συνέβαλαν οι ελπίδες για τη λήψη πρόσθετων μέτρων από την Κίνα, προκειμένου να υποστηριχθεί η υποτονική οικονομική ανάπτυξη και οι οποίες ενίσχυσαν τις τιμές των εμπορευμάτων σε όλους τους τομείς.
Επιπλέον, η εξασθένηση του αμερικανικού δολαρίου θεωρείται ότι συνέβαλε επίσης στην ενίσχυση της τιμής του χρυσού.
Ακόμη, η οικονομική αβεβαιότητα που υπάρχει στην ατμόσφαιρα από το Brexit, ενισχύει τη ζήτηση για ένα ασφαλές καταφύγιο και μπορεί να συνεχίσει να τροφοδοτεί περαιτέρω το ράλι της τιμής του πολύτιμου μετάλλου.
Το ίδιο ισχύει και για το ασήμι, η τιμή του οποίου ξεπέρασε τα 21 δολάρια η ουγγιά για πρώτη φορά τα 2 τελευταία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης