Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Σε λουτρό αίματος μετέτρεψαν οι τζιχαντιστές τη Βαγδάτη μέσα στο Ραμαζάνι - 125 νεκροί και 176 τραυματίες

BBC: Σε λουτρό αίματος μετέτρεψαν οι τζιχαντιστές τη Βαγδάτη μέσα στο Ραμαζάνι - 125 νεκροί και 176 τραυματίες
Οι βομβιστές αυτοκτονίας χτύπησαν σ' έναν εξαιρετικά πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της συνοικίας Καράντα 
Αυξήθηκαν στους 125 οι νεκροί και στους 176 οι τραυματίες από την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Βαγδάτης σύμφωνα με το BBC.
Την ευθύνη για την πολλαπλή βομβιστική επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος σε μια από τις πιο βάναυσες επιθέσεις που έχει δεχθεί η πόλη από την αρχή του χρόνου.
Οι βομβιστές αυτοκτονίας χτύπησαν σ' έναν εξαιρετικά πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της συνοικίας Καράντα όπου πολλοί κάτοικοι πηγαίνουν για να κάνουν τα ψώνια τους πριν από τη γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.



Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση που έγινε σήμερα στη Βαγδάτη, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ, Bahram Kasemi εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην κυβέρνηση του Ιράκ, αλλά και στις οικογένειες των θυμάτων, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα σταθεί στο πλευρό του Ιράκ, μέχρι την τελική ήττα των τρομοκρατικών οργανώσεων.



Παράλληλα, καταδίκασε την πρακτική του Ισλαμικού Κράτους να καταφεύγει στην υιοθέτηση πρακτικών δειλίας, με συνέπεια το θάνατο αθώων πολιτών, ενώ έδωσε έμφαση στις ήττες των τζιχαντιστών από τις ιρακινές δυνάμεις στα πολεμικά μέτωπα, αλλά και στην πρόσφατη απελευθέρωση της πόλης Φαλούτζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης