Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi (Ιταλία): Το Brexit πρέπει να ξυπνήσει την Ευρώπη - Η Βρετανία θα πληρώσει ακριβά την αποχώρησή της

Renzi (Ιταλία): Το Brexit πρέπει να ξυπνήσει την Ευρώπη - Η Βρετανία θα πληρώσει ακριβά την αποχώρησή της
Μιλώντας στο Sky Italia ο Renzi δήλωσε ότι η Ιταλία πρέπει να εκμεταλλευτεί το Brexit και να γίνει το Μιλάνο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ
«Οι Βρετανοί έκαναν μια επιλογή η οποία μακροπρόθεσμα θα είναι καταστρεπτική για τους ίδιους καθώς κινδυνεύει να αποσυνθέσει το Ηνωμένο Βασίλειο. Αιτία ήταν ο φόβος, η εκμετάλλευση του δημοψηφίσματος και μια εκστρατεία η οποία έτυχε κακής διαχείρισης» δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός αναφερόμενος στο Brexit.
Μιλώντας στο Sky Italia ο Matteo Renzi δήλωσε ότι η Ιταλία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί σύντομα το ώστε να μετατρέψει το Μιλάνο σε χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ.
«Πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να εργαστούμε σκληρά ώστε να φέρουμε στην Ιταλία ότι είναι δυνατόν από χρηματοοικονομικής άποψης κι όχι μόνο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Renzi «η Ευρώπη πρέπει να ταρακουνηθεί από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία και να ξαναγίνει το θαύμα ειρήνης που ήταν πριν από εβδομήντα χρόνια».
«Το θαύμα αυτό πρέπει να επαναληφθεί, δεν μπορεί να βασίζεται μόνον σε πολιτικές λιτότητας, σε πολιτικές που νοιάζονται για τις τράπεζες και τα χρηματιστικά συμφέροντα, σε πολιτικές που δεν ενδιαφέρονται ι για την ανεργία των νέων.
Αυτή είναι, άλλωστε, η πολιτική την οποία η Ιταλία προσπάθησε να προωθήσει τα τελευταία δυο χρόνια, με μεγάλη αποφασιστικότητα αλλά, ίσως, και κάπως απομονωμένη» υπογράμμισε ο ιταλός πρωθυπουργός.
Ευχήθηκε μάλιστα, το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, «να βοηθήσει την Ευρώπη να καταφέρει να ξυπνήσει».
Σε ότι αφορά την τρομοκρατική επίθεση στο Μπανγκλαντές και τους εννέα Ιταλούς που βρήκαν τραγικό θάνατο υπογράμμισε, τέλος, ότι «σήμερα είναι ημέρα πόνου και πως στον διάλογο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, προέχει, στην φάση αυτή , το εθνικό συμφέρον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης