Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: O CEO του Euronext θεωρεί ότι το Brexit είναι μια ευκαιρία για τις ευρωπαϊκές αγορές

tags :
Bloomberg: O CEO του Euronext θεωρεί ότι το Brexit είναι μια ευκαιρία για τις ευρωπαϊκές αγορές
Το Δουβλίνο, η Φρανκφούρτη, το Άμστερνταμ ή το Παρίσι ΕΕ θα μπορούσαν να προσελκύσουν εταιρείες, προκειμένου να γίνουν το επόμενο ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό κέντρο.
Το Brexit η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ είναι μια ευκαιρία ανάπτυξης για την Ζώνη του Ευρώ με βάση τις θέσεις αγοράς και την αγορά καθώς πολλές εταιρίες θα πρέπει να αναδιοργανώσουν τις επιχειρήσεις τους εντός της ΕΕ, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Euronext Stephane Boujnah, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
H απόφαση της Βρετανίας καθιστά την Ευρώπη πιο σημαντική, η ζώνη του ευρώ αποκτά μεγαλύτερη σημασία, ανέφερε ο CEO του Euronext σε συνεδρίο επιχειρήσεων στην  Aix-en-Provence της Γαλλίας.
Οι εταιρίες με έδρα το Λονδίνο θα μπορούσαν να χάσουν το ευρωπαικό τους διαβατήριο.
Έτσι χώρες και πόλεις όπως το Δουβλίνο, η Φρανκφούρτη, το Άμστερνταμ ή το Παρίσι ΕΕ θα μπορούσαν να προσελκύσουν εταιρείες, προκειμένου να γίνουν το επόμενο ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό κέντρο.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι οι πράξεις εκκαθάρισης θα πρέπει να ανήκουν σε μια χώρα μέλος της ζώνης του ευρώ, ενώ οι Γερμανοί αξιωματούχοι είπαν ότι η Φρανκφούρτης θα είναι η καλύτερη για αυτές τις βασικές λειτουργίες στον οικονομικό κόσμο.
Υπάρχει ισχυρή ευθυγράμμιση μεταξύ της γαλλικής κυβέρνησης και των μεγάλων τραπεζών όπως η BNP Paribas, Societe Generale και Credit Agricole, για την προώθηση του Παρισιού ως χρηματοοικονομικού κέντρου.
Μιλώντας στο περιθώριο του συνεδρίου Aix, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Michel Sapin προειδοποίησε ότι η Βρετανία δεν θα κερδίσει αυτά που νομίζει. 
Όσο για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου με τη Φρανκφούρτη με βάση το Deutsche Boerse, ο Boujnah δήλωσε ότι θα μπορούσε να εξεταστεί υπό το πρίσμα της μεταBrexit εποχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης