Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Γυναικεία υπόθεση η διαδοχή Cameron - Η May θα λάβει τις δύσκολες αποφάσεις

Bloomberg: Γυναικεία υπόθεση η διαδοχή Cameron - Η May θα λάβει τις δύσκολες αποφάσεις
Η υπουργός Εσωτερικών έχει τη στήριξη 101 βουλευτών του συντηρητικού κόμματος, τους περισσότερους από τους υπόλοιπους υποψηφίους
Η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Cameron, Theresa May προηγείται στην κούρσα διαδοχής του βρετανού πρωθυπουργού μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του λόγω brexit.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, όπως όλα δείχνουν η αναμέτρηση για την πρωθυπουργία θα είναι γυναικεία υπόθεση καθώς ο πιο σκληρός αντίπαλος της May είναι η Υπουργός Ενέργειας και ισχυρή υποστηρικτής του Brexit, Andrea Leadsom.
Η υπουργός Εσωτερικών φαίνεται ότι έχει τη στήριξη 101 βουλευτών του συντηρητικού κόμματος σύμφωνα με «εσωτερική δημοσκόπηση» του κόμματος που δημοσιεύτηκε στο Blog των Τόρις.
Από την πλευρά τους ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Stephen Crabb και ο υπουργός Δικαιοσύνης Michael Gove συγκεντρώνουν από 21 θετικές ψήφους ενώ η Leadsom 20 και ο πρώην υπουργός Άμυνας Liam Fox μόλις 7.
Πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν ότι μπορεί ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας να ψηφιστεί στις επόμενες δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η συνοχή του κόμματος. καθώς αυξάνονται καθημερινά οι υπογραφές για αναστολή του δημοψηφίσματος ή επανάληψής του.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο επόμενος ηγέτης των συντηρητικών θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις δυσκολότερες αποφάσεις που κλήθηκε βρετανός πρωθυπουργός από την εποχή του Β. Παγκοσμίου πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης