Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιβραδύνθηκε η αγορά αυτοκινήτων στη Γαλλία τον Ιούνιο - Μόλις κατά 0,8% αυξήθηκαν οι νέες ταξινομήσεις

Επιβραδύνθηκε η αγορά αυτοκινήτων στη Γαλλία τον Ιούνιο - Μόλις κατά 0,8% αυξήθηκαν οι νέες ταξινομήσεις
Οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων της Peugeot-Citroen υποχώρησαν κατά 5,1%, ενώ της Volkswagen μειώθηκαν κατά 11%.
Η ανάκαμψη στη γαλλική αγορά αυτοκινήτων επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο, μετά από μια αύξηση 22% το Μάιο, καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων που κατασκευάζονται από τη Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot-Citroen και τη Γερμανική Volkswagen μειώθηκαν κατά τη διάρκεια του μήνα.
Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 0,8% σε 227.363 οχήματα τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία από την ένωση αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας CCFA.
Μετά από πολλά χρόνια παρακμής, η αγορά αυτοκινήτων της Γαλλίας η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη μετά τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, πέτυχε ισχυρή ανάπτυξη το 2015 και η ανάκαμψη συνεχίστηκε το 2016 χάρη στη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων και την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών.
Οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων της Peugeot-Citroen υποχώρησαν κατά 5,1%, ενώ της Volkswagen που αποτελεί το πιο δημοφιλές ξένο εμπορικό σήμα στη Γαλλία, μειώθηκαν κατά 11%.
Αντιθέτως με την Peugeot, η αντίπαλός της Renault απέδωσε καλά, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 7% τον Ιούνιο.
Οι συνολικές πωλήσεις κατά το α΄ εξάμηνο του 2016 αυξήθηκαν κατά 8,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης