Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 25 μηνών ο μεταποιητικό κλάδος τον Ιούνιο στην Ελλάδα - Στο 52,8 ο δείκτης PMI για την Ευρωζώνη

Σε υψηλό 25 μηνών ο μεταποιητικό κλάδος τον Ιούνιο στην Ελλάδα - Στο 52,8 ο δείκτης PMI για την Ευρωζώνη
Tην άνοδο του κλάδου «ηγήθηκαν» η Γερμανία και η Αυστρία, με 54,5 μονάδες αμφότερες
Σε υψηλό έξι μηνών βρέθηκε τον Ιούνιο ο μεταποιητικός κλάδος στην Ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι η απόκλιση ανάμεσα στην πρώτη Γερμανία και στην τελευταία Γαλλία ήταν πάνω από 6 μονάδες, την ίδια στιγμή που αξιοσημείωτη είναι και η άνοδος του κλάδου στην Ελλάδα, όπου σημείωσε υψηλό 25 μηνών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης της Markit για το σύνολο των χωρών, βρέθηκε στις 52,8 μονάδες τον Ιούνιο, έναντι 51,5 μονάδων το Μάιο, ενώ ξεπέρασε και τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν άνοδο στις 52,6 μονάδες.
Αναλυτικότερα, την άνοδο του κλάδου «ηγήθηκαν» η Γερμανία και η Αυστρία, με 54,5 μονάδες αμφότερες, σημειώνοντας τις υψηλότερες τιμές τους από το Φεβρουάριο του 2014 και το Μάιο του 2011 αντίστοιχα.
Παράλληλα, σε θετικό κλίμα βρίσκεται ο κλάδος σε Ιταλία, Ισλανδία και Ισπανία, ενώ αντιθέτων, υπήρξε επιβραδυνόμενη ανάπτυξη στην Ολλανδία, η οποία βρέθηκε στις 52 μονάδες.
Σε ότι αφορά την Ελλάδα, ο κλάδος επέστρεψε στην ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, φτάνοντας στις 50,4 μονάδες, επιτυγχάνοντας μάλιστα την υψηλότερη τιμή των τελευταίων 25 μηνών.
Αντιθέτως, συρρίκνωση σημειώθηκε στον μεταποιητικό κλάδο της Γαλλίας, με το σχετικό δείκτη της Markit να βρίσκεται στις 48,3 μονάδες, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι η απόσταση με την πρώτη Γερμανία (στις 6,2 μονάδες) αποτέλεσε το μεγαλύτερο χάσμα από τις αρχές του 2014.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα PMI του μεταποιητικού κλάδου στις σημαντικότερες οικονομίες της Ευρωζώνης, καθώς και για το σύνολο της Ευρωζώνης



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης