Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Δάνειο ύψους 1 δισ. δολ. από την Παγκόσμια Τράπεζα για την αξιοποίηση έργων ηλιακής ενέργειας

Ινδία: Δάνειο ύψους 1 δισ. δολ. από την Παγκόσμια Τράπεζα για την αξιοποίηση έργων ηλιακής ενέργειας
Από το ποσό που θα χορηγηθεί, περά τα 625 εκατ. δολ. αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση συλλεκτών ηλιακής ενέργειας σε οροφές κτηρίων
Στην έγκριση δανείου ύψους 1 δισ. δολ. προς την Ινδία προχώρησε την Πέμπτη (30/6) η Παγκόσμια Τράπεζα, προκειμένου το ασιατικό κράτος να δημιουργήσει και να αξιοποιήσει έργα ηλιακής ενέργειας, με την εν λόγω κίνηση να αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση που χει πραγματοποιήσει ποτέ η τράπεζα σε μία χώρα για τον σχετικό τομέα.
Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση θα αφορά τη δημιουργία ηλιακών στεγών, υποδομές για φωτοβολταϊκά πάρκα, καθώς και ποικίλες μορφές ηλιακής και υβριδικής τεχνολογίας, οι οποίες θα εφαρμοστούν κυρίως στις επαρχίες με τις περισσότερες ηλιοφάνειες.
Αναλυτικότερα, από το ποσό που θα χορηγηθεί, περά τα 625 εκατ. δολ. αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση συλλεκτών ηλιακής ενέργειας σε οροφές κτηρίων, ενώ 200 εκατ. δολ. αναμένεται να επενδυθούν στη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων.
Να σημειώσουμε ότι η Ινδία, στο πλαίσιο της συμβολής της για την κλιματική αλλαγή, έχει θέσει ως στόχο να κινητοποίηση περίπου 1 τρισ. δολ. από επενδύσεις στον τομέα της ηλιακής ενέργειας μέχρι το 2030.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης