Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην αποστολή 250 επιπλέον στρατιωτών στο Ιράκ προχωρά η Μ. Βρετανία - Εντείνεται η μάχη κατά των τζιχαντιστών

Στην αποστολή 250 επιπλέον στρατιωτών στο Ιράκ προχωρά η Μ. Βρετανία - Εντείνεται η μάχη κατά των τζιχαντιστών
Η εν λόγω κίνηση ήρθε μετά από πιέσεις που άσκησαν αμερικανοί στρατηγοί προς του βρετανούς, ώστε να ενισχύσουν τον Διεθνή Συνασπισμό
Την αποστολή επιπλέον 250 στρατιωτών στο Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα (30/6) η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις προσπάθειες των τοπικών αρχών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, Michael Fallon, η αποστολή θα αποτελείται από 50 πεζοναύτες, καθώς και δύο ομάδες μηχανικών ζητημάτων και προστασίας, εντείνοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια που καταβάλουν οι βρετανοί στη χώρα.
Η εν λόγω κίνηση ήρθε μετά από πιέσεις που άσκησαν αμερικανοί στρατηγοί προς του βρετανούς, ώστε να ενισχύσουν τον Διεθνή Συνασπισμό, σε μία χρονική περίοδο που το Ισλαμικό Κράτος δείχνει να χάνει συνεχώς έδαφος στην ευρύτερη περιοχή Συρίας και Ιράκ.
«Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν αρχίσει να ανακτούν ξανά τα εδάφη από το Ισλαμικό Κράτος, καθώς προκαλούν πλήγματα στην οικονομία και την ηγεσία των τζιχαντιστών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Fallon, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι η εν λόγω κίνηση θα ενισχύσει την επιτυχημένη προσπάθεια που γίνεται στο Ιράκ.
Να σημειώσουμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ, μετά την ανακατάληψη της Φαλούτζα, στρέφονται πλέον στην ανάκτηση της Μοσούλης, η οποία ήδη πολιορκείται από τη νότια πλευρά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης