Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μείωσαν απροσδόκητα τις αγορές τους οι Γάλλοι - Πτώση 0,7% τον Μάιο του δείκτη καταναλωτικών δαπανών

Μείωσαν απροσδόκητα τις αγορές τους οι Γάλλοι - Πτώση 0,7% τον Μάιο του δείκτη καταναλωτικών δαπανών
O δείκτης καταναλωτικών δαπανών μειώθηκε κατά 0,7% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, οπότε και πάλι καταγράφηκε πτώση 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Οι καταναλωτικές δαπάνες υποχώρησαν απροσδόκητα το Μάιο στη Γαλλία, καθώς τα νοικοκυριά έκαναν περικοπές, κυρίως σε έπιπλα σπιτιού και θέρμανση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη (30/6) η στατιστική υπηρεσία Insee.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικών δαπανών μειώθηκε κατά 0,7% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, οπότε και πάλι καταγράφηκε πτώση 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Η πτώση αυτή χαρακτηρίζεται ως απρόβλεπτη, καθώς σύμφωνα με τους οικονομολόγους οι καταναλωτικές δαπάνες των Γάλλων αναμενόταν ότι θα παρέμεναν αμετάβλητες από τον Απρίλιο.
Οι ασθενέστερες του αναμενομένου καταναλωτικές δαπάνες υποδηλώνουν, ότι η Γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε πιο ήπια κατά το β΄ τρίμηνο σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του έτους, όταν το ΑΕΠ αυξήθηκε ταχύτερα από ό, τι αναμενόταν.
Τον Μάιο η κατανάλωση διαρκών αγαθών μειώθηκε κατά 3,6% και οι δαπάνες οικιακού εξοπλισμού υποχώρησαν 9,2%, σύμφωνα με το Insee.
Οι δαπάνες για τα αυτοκίνητα συνέχισε να φθίνει και η ενεργειακή δαπάνη μειώθηκε 1% σε μηνιαία βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης