Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας θα θέσει σήμερα (30/6) το χρονοδιάγραμμα δράσης για τους επόμενους μήνες

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας θα θέσει σήμερα (30/6) το χρονοδιάγραμμα δράσης για τους επόμενους μήνες
Σύμφωνα με την TDS οι δράσεις που θα αναλάβει η BoE θα μπορούσε να είναι μειώσεις των επιτοκίων, αγορά χρυσού, αγορές εταιρικών ομολόγων ή κάτι εντελώς διαφορετικό.
Τις ενέργειες που θα αναλάβει η Τράπεζα της Αγγλίας προκειμένου να τονώσει την οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας τους επόμενους μήνες από τις επιπτώσεις του Brexit, αναμένεται να γνωστοποιήσει σήμερα (30/6) σε ομιλία του ο διοικητής της BoE Mark Carney, όπως αναφέρει σε σημείωμά της η ερευνητική ομάδα της TDS.
"Πιστεύουμε ότι αυτή η ομιλία θα μπορούσε να είναι πολύ σημαντική, καθώς θα δώσει το στίγμα για το τι είδους κίνητρα για την οικονομία μπορούμε να περιμένουμε από την Τράπεζα της Αγγλίας τους επόμενους μήνες" αναφέρει το σημείωμα.
Σύμφωνα με την TDS τα κίνητρα αυτά θα μπορούσε να είναι μειώσεις των επιτοκίων, αγορά χρυσού, αγορές εταιρικών ομολόγων ή κάτι εντελώς διαφορετικό.
Εκτιμά δε, ότι ο Carney θα πει κάτι στην ομιλία του για να μην αποθαρρύνει τις αγορές εν όψει της συνεδρίασης της BoE στις 14 Ιουλίου, όπου δεν αναμένεται να ληφθούν δράσεις, κάτι που αναμένεται να συμβεί στη συνεδρίαση της 4ης Αυγούστου.
Τέλος, εκτιμά ότι στην ομιλία του ο κ. Carney είναι πιθανό να εστιάσει περισσότερο στην χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και όχι στην παροχή ρευστότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης