Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοιχτό άφησε η Ιαπωνία το ενδεχόμενο ταχείας διαπραγμάτευσης διμερούς εμπορικής συμφωνίας με τη Βρετανία

Ανοιχτό άφησε η Ιαπωνία το ενδεχόμενο ταχείας διαπραγμάτευσης διμερούς εμπορικής συμφωνίας με τη Βρετανία
Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε, ότι η είδηση για επικράτηση του Brexit στο μοιραίο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουλίου 2016 του προκάλεσε σοκ
Η Ιαπωνία θα εξετάσει την πιθανότητα διαπραγμάτευσης διμερούς εμπορικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, ανάλογα με την έκβαση των διαπραγματεύσεών του με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους όρους που θα διέπουν τη σχέση του με την Ε.Ε. στην εποχή μετά το Brexit.
Αυτό δήλωσε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών, Fumio Kishida, επισημαίνοντας, ότι μετά τις διαπραγματεύσεις Βρετανίας-Ε.Ε. «θα πρέπει να σκεφτούμε για τις σχέσεις Ιαπωνίας-Ηνωμένου Βασιλείου και να διαμορφώσουμε μια κατάλληλη απόκριση».
Για τον ίδιο, η παρατεταμένη αβεβαιότητα «δεν είναι κάτι το επιθυμητό... ελπίζουμε οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ε.Ε. και του Ηνωμένου Βασιλείου να εξελιχθούν ομαλά».
Όπως ανέφερε ο Kishida, η Ιαπωνία παρέχει διαρκή πληροφόρηση στις ιαπωνικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στη Βρετανία.
«Αφουγκραζόμενοι την επιχειρηματική κοινότητα, σχεδιάζουμε να διατηρήσουμε ισχυρές επαφές με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ε.Ε.», όπως τόνισε.
Ζήτησε - και υποσχέθηκε - την παράταξη όλων των δυνατών μέτρων από την ιαπωνική πλευρά για τη διασφάλιση της σταθερότητας στις αγορές, προσθέτοντας πως ενυπάρχει ο κίνδυνος οι συνέπειες του βρετανικού δημοψηφίσματος να μεταδοθούν στην πραγματική οικονομία μακροπρόθεσμα.
Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε, ότι η είδηση για επικράτηση του Brexit στο μοιραίο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουλίου 2016 του προκάλεσε σοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης