Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Το 61% των Βρετανών καταναλωτών αναμένει επιδείνωση των οικονομικών τους λόγω Brexit

Bloomberg: Το 61% των Βρετανών καταναλωτών αναμένει επιδείνωση των οικονομικών τους λόγω Brexit
Σύμφωνα με την έρευνα της Retail Economics, το 58% των ερωτηθέντων σχεδιάζουν να μειώσουν τις καταναλωτικές τους δαπάνες σε μη απαραίτητες υπηρεσίες και αγαθά
Ανήσυχοι για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit) στην οικονομική τους κατάσταση, εμφανίζεται το 61% των Βρετανών καταναλωτών που έλαβαν μέρος σε έρευνα της Retail Economics, ποσοστό που παραδόξως ξεπερνάει το 51,8% που έλαβε το Brexit στο μοιραίο βρετανικό δημοψήφισμα.
Μόλις το 24% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το Brexit θα βελτιώσει την οικονομική τους κατάσταση, γεγονός που σημαίνει, ότι ένα μέρος όσων ψήφισαν υπέρ του Brexit γνώριζαν (ή αγνοούσαν) πως αυτό θα επιδεινώσει τα οικονομικά τους.
Όπως γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, τα ευρήματα της έρευνας συνάδουν με τη βαθειά ανησυχία και αβεβαιότητα που έχει ενσκήψει (και) στα βρετανικά νοικοκυριά αναφορικά με το μέλλον τους μετά το Brexit.
Αυτό δεν είναι καλός οιωνός για τη βρετανική οικονομία, καθώς μεταξύ άλλων σημαίνει ότι οι προοπτικές ανάπτυξης είναι ακόμα περισσότερο αρνητικές για κλάδους όπως οι λιανικές πωλήσεις και τα τρόφιμα-ποτά, περιλαμβανομένων των εστιατορίων.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 58% των ερωτηθέντων σχεδιάζουν να μειώσουν τις καταναλωτικές τους δαπάνες σε μη απαραίτητες υπηρεσίες και αγαθά, ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρονικών συσκευών και στην ανακαίνιση-βελτίωση κατοικιών.
Περισσότερο από το ήμισυ των συμμετεχόντων δήλωσαν, ότι υπό τις συνθήκες σχεδιάζουν να αυξήσουν την αποταμίευσή τους, ενώ το 61% των ερωτηθέντων ανησυχεί για το ενδεχόμενο αύξησης των τιμών των τροφίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης