Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Καταστροφικό το Brexit για τις κατασκευές στη Βρετανία - Στον «πάγο» έργα 20 δισ. στερλινών

Independent: Καταστροφικό το Brexit για τις κατασκευές στη Βρετανία - Στον «πάγο» έργα 20 δισ. στερλινών
Οι ανήσυχοι διεθνείς επενδυτές έχουν σταματούν σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές
Η κατασκευαστική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου θα χτυπήσει σε ένα «τείχος» στις αρχές του επόμενου έτους, εξαιτίας της μαζικής αβεβαιότητας που δημιούργησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.
Γνώστης του κλάδου, που επικοινώνησε με τον Independent, δήλωσε ότι από το αποτέλεσμα-σοκ του δημοψηφίσματος την περασμένη Παρασκευή το πρωί, οι ανήσυχοι διεθνείς επενδυτές έχουν ήδη προχωρήσει σε «πάγωμα» των μελλοντικών τους επενδύσεων σε έργα υποδομών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Τα κατασκευαστικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη θα συνεχιστούν.
όμως, τα έργα που θα ξεκινούσαν σε 6-7 μήνες μπαίνουν στον "πάγο"», είπε η ίδια πηγή.
«Η κατασκευαστική βιομηχανία δυνητικά κινείται με ταχύτητα προς έναν τοίχο από τούβλα».
«Υπάρχει κίνδυνος για μία σημαντική μείωση επενδύσεων.
Και αν αυτή είναι η κατάσταση για δύο χρόνια, που υποτίθεται ότι θα είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί για να καθοριστούν οι όροι του διαζυγίου του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε., είναι υπερβολικά πολύς καιρός για τις κατασκευαστικές εταιρείες».
Το συγκεκριμένο άτομο είπε ότι έως και 20 δισ. ευρώ προγραμματισμένων επενδύσεων σε υποδομές βρίσκονταν σε κίνδυνο και ότι τα ξένα κρατικά επενδυτικά ταμεία ήταν μεταξύ εκείνων που κάνουν πίσω.
Ένα τεράστιο ερωτηματικό πλανάται πάνω από τα έργα υψηλού προφίλ, όπως ένας τρίτος διάδρομος για το αεροδρόμιο Heathrow και ο σταθμός πυρηνικής ενέργειας Hinkley Point στο Σόμερσετ.
Όμως, η πηγή είπε ότι υπάρχουν επίσης αυξανόμενες αμφιβολίες σχετικά με το μέλλον των λιγότερο γνωστών έργων, όπως το λιμάνι Gateway του Λονδίνου πύλη στο Essex, το οποίο άνοιξε το 2013 και έχει ολοκληρωθεί μόνο κατά το ήμισυ.
Η πηγή είπε επίσης ότι η νέα εστία αβεβαιότητας είναι πιθανό να προκαλέσει προβλήματα και σε πολλά άλλα φιλόδοξα προβλεπόμενα έργα κατασκευής στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των συγκοινωνιακών κόμβων στο Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης