Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μειωμένα κατά -45% τα κέρδη της Monsanto το γ΄ οικονομικό τρίμηνο - Στα 717 εκατ. δολ.

tags :
Μειωμένα κατά -45% τα κέρδη της Monsanto το γ΄ οικονομικό τρίμηνο - Στα 717 εκατ. δολ.
Τα EBITDA για το γ΄ οικονομικό τρίμηνο έφτασαν τα 2,17 δολ., ενώ τα συνολικά έσοδα άγγιξαν τα 4,19 δισ. δολ. 
Αισθητά μειωμένα ήταν τα κέρδη της Monsanto για το γ' οικονομικό τρίμηνο (α' τρίμηνο 2016), καθώς ανήλθαν στα 717 δισ. δολ. ή 1,63 δολ. ανά μετοχή.
Την αντίστοιχη χρονική περίοδο του περασμένου έτους, τα κέρδη της γνωστής εταιρείας φυτοφαρμάκων είχαν διαμορφωθεί στα 1,14 δισ. δολ. ή 2,39 δολ. ανά μετοχή.
Τα EBITDA για το γ΄ οικονομικό τρίμηνο έφτασαν τα 2,17 δολ., ενώ τα συνολικά έσοδα άγγιξαν τα 4,19 δισ. δολ. (στα 4,58 δισ. δολ. το περασμένο έτος).
Η μετοχή της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά +2,6% το τρέχον έτος, όπως αναφέρει και το MarketWatch.
Θυμίζουμε πως η Κομισιόν έχει βάλει στο στόχαστρο την επικειμένη συμφωνία μεταξύ Bayer και Monsanto, εξετάζοντας αν τηρούνται όλοι οι νόμοι που διέπουν την Ε.Ε.
Όπως αναφέρει η Ευρωαπική Επιτροπή, θα εξεταστούν λεπτομερώς οι τιμές, η ποικιλία των προϊόντων κλπ, αλλά και η πιθανή δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά.
Αναφέρεται ότι προς το παρόν δεν έχει «κλειδώσει» η συμφωνία ανάμεσα στους δύο γίγαντες, καθώς στις 24/5 η Monsanto απέρριψε ως «υποτιμητική» την προσφορά ύψους 62 δισ. δολ. της Bayer, με τη γερμανική εταιρεία ωστόσο να παραμένει ανοικτή σε διαπραγμάτευση του ποσού, επιλέγοντας μία στρατηγικής επιθετικής εξαγοράς.
Ορισμένοι αναλυτές μάλιστα δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο το mega deal να φέρει και την υπογραφή της ΕΚΤ, η οποία μέσω του προγράμματος αγοράς εταιρικών ομολόγων ίσως βοηθήσει την Bayer στην εξαγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης