Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ευρωπαϊκοί κλάδοι και μετοχές που ήδη ανέκτησαν τις απώλειές τους μετά την ανακοίνωση του Brexit

Οι ευρωπαϊκοί κλάδοι και μετοχές που ήδη ανέκτησαν τις απώλειές τους μετά την ανακοίνωση του Brexit
Ωφελημένες από τη διεθνή χρηματιστηριακή αναταραχή λόγω Brexit είναι οι μετοχές των εξορυκτικών εταιρειών χρυσού, με άνοδο άνω του 20%
Ο πρώτος βασικός περιφερειακός χρηματιστηριακός δείκτης της Ευρώπης που ανέκτησε το σύνολο των απωλειών που υπέστη μετά την ανακοίνωση την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 της επικράτησης του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα, κατέστη την Τετάρτη 29/6 ο πανευρωπαϊκός κλάδος Φροντίδας Υγείας, υποβοηθούμενος από τη χρηματιστηριακή ανάκαμψη των μεγαλύτερων βρετανικών εταιρειών του.
Προς το ίδιο επίτευγμα κατευθύνεται και ο πανευρωπαϊκός κλάδος Τροφίμων και Ποτών.
Μετοχές εταιρειών όπως η AstraZeneca (φαρμακευτική), Diageo (ποτά) και British American Tobacco (καπνός-τσιγάρα) έχουν καταγράψει ισχυρή άνοδο μεταξύ 7% και 11% από το κλείσιμο της περασμένης Πέμπτης 23/6, ημέρα διεξαγωγής του μοιραίου βρετανικού δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι λόγοι στους οποίους οφείλεται η συγκεκριμένη μετοχική συμπεριφορά περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό αξιόπιστης κερδοφορίας και μερισμάτων, μαζί με προσδοκίες ότι η ασθενέστερη βρετανική στερλίνα και η πτώση του ευρώ θα ενισχύσουν τα κέρδη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και ευρωζώνης.
Πρακτικά, οι επενδυτές αναζητούν εταιρείες στην Ευρώπη που πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους σε δολάρια ΗΠΑ.
Εκτός Βρετανίας, την πτώση τους λόγω Brexit έχουν ανακτήσει πλήρως μεταξύ άλλων γερμανικές εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων (real estate), όπως η Vonovia και η Deutsche Wohnen, που δραστηριοποιούνται στην αγορά κατοικιών.
Ωφελημένες από τη διεθνή χρηματιστηριακή αναταραχή είναι οι μετοχές των εξορυκτικών εταιρειών χρυσού - όπως οι Rangold Resources και η Fresnillo - που κερδίζουν περισσότερο από 20% λόγω της ανόδου της τιμής του χρυσού μετά την ανακοίνωση του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης