Τελευταία Νέα
Διεθνή

Constancio (ΕΚΤ): Δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι τράπεζες σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης

Constancio (ΕΚΤ): Δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι τράπεζες σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης
Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ χαρακτήρισε «κλειδί» για τη σταθεροποίηση, μετά το Brexit, τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ
«Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος δε δημιούργησε συστημική κρίση στις χρηματοπιστωτικές αγορές», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Vitor Constancio, μιλώντας σε forum, σχετικά με την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παραβλέποντας, ίσως, ότι η βρετανική οικονομία είναι μία από τις 8 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε πως «το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μείζονα οικονομική περιοχή» και υποστήριξε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να τηρήσει στάση αναμονής και να μην προτρέξει σε νέα μέτρα, λόγω Brexit.
Χαρακτήρισε, πάντως, «κλειδί» για τη σταθεροποίηση, μετά το Brexit, τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.
Παράλληλα, ο Constancio ανέφερε πως οι τράπεζες σε έναν αριθμό χωρών της Ευρωζώνης αντιμετωπίζουν δυσκολίες, κυρίως λόγω της αναταραχής στις αγορές.
Όπως είπε, η αναταραχή στις αγορές δημιουργεί δυσκολίες στην άντληση νέων κεφαλαίων και μπορεί να οδηγήσει σε νέα φάση απομόχλευσης.
«Η ΕΚΤ ανταποκρίνεται στον κίνδυνο απομόχλευσης στις τράπεζες χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα εργαλεία», σημείωσε, ωστόσο ο Constancio, ενώ επισήμανε ότι το πρόγραμμα TLTRO-2 δίνει κίνητρα για την παροχή δανείων προς την πραγματική οικονομία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης