Τελευταία Νέα
Διεθνή

M. Schulz: Δεν είμαι οργισμένος με το Brexit, αλλά λυπημένος - Με συγκινεί ότι η νεώτερη γενιά ψήφισε υπέρ της παραμονής

M. Schulz: Δεν είμαι οργισμένος με το Brexit, αλλά λυπημένος - Με συγκινεί ότι η νεώτερη γενιά ψήφισε υπέρ της παραμονής
«Η Ε.Ε. δεν κάνει πάντα το σωστό»
Τη βαθύτατη λύπη του για την επιλογή των Βρετανών στις 23 Ιουνίου εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.
Ο κ. Schulz, μέσω δηλώσεων του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο, δήλωσε πως δεν τον διακατέχει «οργή» για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά «λύπη»:
«Δεν είμαι οργισμένος.
Είμαι λυπημένος.
Θα επιθυμούσα ένα διαφορετικό αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας ωστόσο την ικανοποίηση του για το μεγάλο ποσοστό του Bremain στους νέους:
«Με συγκινεί το γεγονός ότι η νεώτερη γενιά ψήφισε με ποσοστό πάνω από 75% υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος του Ε.Κ. η επιλογή των τόνισε ότι η επιλογή των Βρετανών πρέπει να γίνει σεβαστή, καθώς απαιτεί λαϊκή βούληση της πλειοψηφίας.
«Χρειαζόμαστε μια πιο στενή συνεργασία, μια πιο ομοιογενή πολιτική εντός της Ε.Ε. και όχι αυτό που γίνεται τώρα, δηλαδή να διχαζόμαστε.
Η Ευρώπη των εθνικών κρατών, των εθνικών κυβερνήσεων, οι οποίες λένε ότι τα συμφέροντα της χώρας μου είναι πιο σημαντικά και όχι το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον, είναι ακριβώς η άποψη η οποία πλειοψήφισε στην Μ. Βρετανία.
Αν ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο, της υπερίσχυσης του εθνικού έναντι της κοινής ιδέας, τότε θα αποτύχουμε.
Είναι ο λάθος δρόμος.
Να επαναλάβω όμως για μια ακόμα φορά ότι δεν εννοώ ότι εμείς τα κάνουμε όλα σωστά.
Το αντίθετο!
Ανήκω σε αυτούς οι οποίοι ζητούν εδώ και χρόνια να γίνουν εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις.
Πρέπει να γίνει αυτοκριτική και στα όργανα της Κοινότητας για όσα πράττουν λάθος», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης