Τελευταία Νέα
Διεθνή

Grabb: Ύψιστη προτεραιότητα ο έλεγχος της μετανάστευσης δηλώνει ο υποψήφιος διάδοχος του Cameron

Grabb: Ύψιστη προτεραιότητα ο έλεγχος της μετανάστευσης δηλώνει ο υποψήφιος διάδοχος του Cameron
Ο Grabb είναι υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της κυβέρνησης Cameron και ήταν υποστηρικτής της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.
Ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί για τον πρώτο υποψήφιο να αντικαταστήσει τον David Cameron στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, Stephen Grabb, η ανάκτηση του ελέγχου της μεταναστευτικής πολιτικής.
Ο Grabb ο οποίος είναι υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της κυβέρνησης Cameron, ήταν υποστηρικτής της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.
"Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την εκλογή ηγεσίας, που θα καθοριστεί από διχαστικές ετικέτες όπως «Remainer» και «Brexiteer»", έγραψε ο Crabb σε άρθρο του στην εφημερίδα Daily Telegraph, καλώντας τους Συντηρητικούς να ενωθούν.
Ο Crabb τόνισε, ότι η ετυμηγορία του λαού για την ΕΕ ήταν σαφής και δεν θα υπάρξει επιστροφή.
Συμπλήρωσε δε, ότι "ένα δεύτερο δημοψήφισμα για επανεξέταση του ζητήματος είναι εκτός πραγματικότητας".
"Θέλω να ηγηθώ μιας κυβέρνησης που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των 17 εκατομμυρίων ανθρώπων, που ψήφισαν για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ" έγραψε.
Ο Grabb τονίζει στο άρθρο του, ότι "ένα από τα συντριπτικά μηνύματα από αυτή την ψηφοφορία ήταν η ανάγκη να ξαναπάρει η Βρετανία τον έλεγχο της μεταναστευτικής πολιτικής στη χώρα" και προσθέτει ότι "έτσι για μένα, η ελεύθερη κυκλοφορία είναι μια κόκκινη γραμμή".
Το υπόβαθρο του Grabbέρχεται σε τεράστια αντίθεση με εκείνα του DavidCameron και του πρώην δημάρχου του Λονδίνου BorisJohnson, που θεωρείται ως ο επικρατέστερος διάδοχος στην ηγεσία των Tories, οι οποίοι σπούδασαν στο ελιτίστικο Κολλέγιο του Eton και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Οι υποψηφιότητες για την διαδοχή του Cameronπρέπει να υποβληθούν μέχρι αύριο Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης