Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Ο δήμαρχος του Λονδίνου για την ανεξαρτησία της βρετανικής πρωτεύουσας μετά το Brexit

Independent: Ο δήμαρχος του Λονδίνου για την ανεξαρτησία της βρετανικής πρωτεύουσας μετά το Brexit
Μία απ' τις διαιρέσεις που αντιμετοπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι το αίτημα των Λονδρέζων για την μετατροπή της πόλης σε κράτος και η ανεξαρτητοποίησή του από την Μεγάλη Βρετανία.
Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει μετά την ψηφοφορία για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, μερικές από τις πιο άσχημες και χαρακτηριστικότερες διαιρέσεις στην κοινωνία, αναφέρει η εφημερίδα Independent.
Τονίζει δε, ότι μία απ' αυτές αποτελεί το αίτημα των Λονδρέζων για την μετατροπή της πόλης σε κράτος και την ανεξαρτητοποίησή του από την Μεγάλη Βρετανία.
Όπως αναφέρει, στην πρωτεύουσα της Αγγλίας το 59,9% των κατοίκων ψήφισε υπέρ της παραμονής της Γηραιάς Αλβιόνας στην ΕΕ και σε ορισμένες συνοικίες το ποσοστό αναρριχήθηκε πάνω από 70%.
Οι περισσότεροι Λονδρέζοι ήταν τόσο κατάπληκτοι από το αποτέλεσμα, αναφέρει το δημοσίευμα, που σύντομα ξεκίνησε μία εκστρατεία για την ανεξαρτησία του Λονδίνου.
Ένα σχετικό αίτημα μάλιστα έχει ήδη συγκεντρώσει 200.000 υπογραφές και τέθηκε υπ όψη του νεοεκλεγέντος δημάρχου Sadiq Khan.
Ο Khan έχει τονίσει από την Παρασκευή στις δημόσιες εμφανίσεις του, ότι παρά τις ανησυχίες για το αντίθετο, το Λονδίνο είναι ανοικτό τόσο στους μετανάστες, όσο και στις επιχειρήσεις.
Μιλώντας μάλιστα σε συνέδριο επιχειρηματιών, ο νέος δήμαρχος είπε, ότι η πόλη πρέπει να "πάρει πίσω τον έλεγχο εν όψει της επικείμενης οικονομικής καταστροφής".
Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει, ότι "όσο μπορεί να μου αρέσει η ιδέα ενός κράτους της πόλης του Λονδίνου, δεν είναι σοβαρό να μιλάμε για ανεξαρτησία σήμερα" και συμπλήρωσε χαριτολογώντας, ότι "δεν σχεδιάζω να εγκαταστήσω σημεία διέλευσης συνόρων στον αυτοκινητόδρομο Μ25".
Όμως ζήτησε "περισσότερη αυτονομία" για την πρωτεύουσα, προκειμένου "να προστατεύσει την οικονομία του Λονδίνου από την αβεβαιότητα, για την προστασία των επιχειρήσεων που έχουν την έδρα τους στην πόλη και για την προστασία των θέσεων εργασίας, του πλούτου και της ευημερίας μας".
Ο Khan προέτρεψε την κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα για την αποκέντρωση των εξουσιών, ζητώντας περισσότερες φορολογικές δυνατότητες, τις δημόσιες υπηρεσίες, την πολεοδομία, τις επιχειρήσεις, την υγεία, τις μεταφορές και τα δικαστήρια.
Τόνισε ακόμη, ότι το Λονδίνο "δεν θέλει ένα μεγαλύτερο κομμάτι της βρετανικής πίτας", αλλά περισσότερο έλεγχο στο "κομμάτι από την πίτα που έχουμε ήδη" για την προστασία της οικονομίας της πρωτεύουσας από τις πιθανές επιπτώσεις του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης