Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Κερδίζει υποστήριξη η προσπάθεια των υπέρμαχων του «Μένουμε» στη Βρετανία για ένα νέο δημοψήφισμα

tags :
CNBC: Κερδίζει υποστήριξη η προσπάθεια των υπέρμαχων του «Μένουμε» στη Βρετανία για ένα νέο δημοψήφισμα
Ο υπ. Υγείας Jeremy Hunt, που προανήγγειλε ότι θα διεκδικήσει τη θέση του πρωθυπουργού όταν αποχωρήσει ο Cameron, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία νέα ψηφοφορία
Ένας αντιφατικός πολιτικός στο κυβερνών Συντηρητικό κόμμα στη Βρετανία είναι το πρώτο κυβερνητικό στέλεχος που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα δεύτερο δημοψήφισμα, σε αυτό που μπορεί να αποδειχθεί φρούδα ελπίδα για τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του «Μένουνε».
Ο θρίαμβος του «Φεύγουμε» στο δημοψήφισμα της Πέμπτης 23 Ιουνίου εξέπληξε τις αγορές και μεγάλο μέρος του βρετανικού κοινού, με πολλούς να διαμαρτύρονται, ζητώντας μία ευκαιρία να ξαναψηφίσουν, όπως αναφέρει το CNBC.
Μία αίτηση για ένα δεύτερο δημοψήφισμα που έχει κατατεθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης έχει συγκεντρώσει 3,9 εκατ. υπογραφές και εξετάζεται να συζητηθεί στη Βουλή, αν και ο απερχόμενος πρωθυπουργός David Cameron έχει αποκλείσει την πιθανότητα για μία νέα ψηφοφορία για το Brexit.
Πάντως, ο υπουργός Υγείας Jeremy Hunt αύξησε τις πιθανότητες για μία νέα ψηφοφορία σχετικά με την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., σε τηλεοπτική του συνέντευξη όπου άφησε να εννοηθεί ότι θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία, μετά την αποχώρηση του Cameron.
«Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται έναν νέο δημοψήφισμα, αλλά χρειάζεται να υπάρξει κάποιο είδος δημοκρατικής αποδοχής για τους όρους με τους οποίους θα αποχωρήσουμε», είπε ο Hunt, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ του «Μένουμε».
«Είχαμε 9 γενικές εκλογές από τη στιγμή που μπήκαμε στην Ε.Ε. και είναι τόσο σημαντικό πράγμα που πιστεύω ότι οι όροι με τους οποίους θα φύγουμε από την Ε.Ε. θα πρέπει να έχουν τη στήριξη του βρετανικού λαού και πιστεύω ότι αυτός είναι και ο τρόπος για να πετύχουμε μία καλύτερη συμφωνία και με τους εταίρους μας», προσέθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης