Τελευταία Νέα
Διεθνή

B. Obama: Να μην υπάρξει υστερία για το Brexit – Δεν θα γίνουν συνταρακτικές αλλαγές

B. Obama: Να μην υπάρξει υστερία για το Brexit – Δεν θα γίνουν συνταρακτικές αλλαγές
«Η Νορβηγία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους μας»
Καθησυχαστικός φάνηκε σε ότι αφορά την επικείμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Barack Obama, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να φανεί ψύχραιμη.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε πως παρά τις αλλαγές που θα υπάρξουν στο οικονομικό και εμπορικό καθεστώς, η κατάσταση δεν είναι τόσο ανησυχητική όσο κάποιοι φωνάζουν.
«Υπήρξε μια κάποια υστερία μετά το δημοψήφισμα, σαν να είχε χαθεί με κάποιο τρόπο το ΝΑΤΟ, σαν να διαλυόταν η Συμμαχία και η κάθε χώρα να τρέχει να κρυφτεί στη γωνιά της.
Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Αν και μπορεί να υπάρξει μια παύση στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, είναι απίθανο να συμβούν κατακλυσμιαίες αλλαγές», δήλωσε στο δημόσιο ραδιοσταθμό NPR.
Μάλιστα, ο πλανητάρχης έθεσε σαν παράδειγμα και τον ίδιο, ο οποίος παραμένει ψύχραιμος, παρά το γεγονός ότι είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στο μπλοκ.
«Πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια στιγμή που όλη η Ευρώπη θα πει:
Ας πάρουμε μια ανάσα κι ας δούμε πώς θα διατηρήσουμε τις εθνικές ταυτότητές μας, πώς θα διατηρήσουμε τα οφέλη της ολοκλήρωσης και πώς θα χειριστούμε την απογοήτευση που αισθάνονται οι ψηφοφόροι.
Η Νορβηγία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους μας», συμπλήρωσε.
Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Obama είχε κάνει δηλώσεις και για την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης