Τελευταία Νέα
Διεθνή

M. Schulz: Έως τον Σεπτέμβριο πρέπει να ξεκινήσουμε κι επίσημα τις συζητήσεις για το Brexit

M. Schulz: Έως τον Σεπτέμβριο πρέπει να ξεκινήσουμε κι επίσημα τις συζητήσεις για το Brexit
«Οι νέοι στο Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισαν την παραμονή, αλλά τελικά δεν επικράτησε η άποψή τους»
Ως «θλιβερό» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ο Martin Schulz, τονίζοντας πως έως και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις για το Brexit.
Επίσης, σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε πως η Μεγάλη Βρετανία έχει εισέλθει σε ένα «επικίνδυνο σπιράλ», επικαλούμενος και την χθεσινή απόφαση των οίκων αξιολόγησης για υποβάθμιση της εγχώριας οικονομίας.
«Οι νέοι στο Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισαν την παραμονή, αλλά τελικά δεν επικράτησε η άποψή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, Σε ότι αφορά το άρθρο 50, το οποίο και θα θέσει σε ισχύ την απόσχιση του νησιού από την Ένωση, υποστήριξε πως η εφαρμογή του είναι ιδιαίτερα «περίπλοκη» για τους μηχανισμούς της Ένωσης, γεγονός που χρήζει μία ενιαία στρατηγική από τα κράτη – μέλη.
Ο κ. Schulz εξαπέλυσε πυρά κατά του David Cameron, επισημαίνοντας πως η Ε.Ε. δεν μπορεί να περιμένει για πολύ ακόμα να λυθούν τα προβλήματα του Συντηρητικού Κόμματος.
Τέλος, έκανε αναφορά στις «συγκινητικές» ομιλίες που ακούστηκαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης