Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Brexit θα αναγκάσει τους πολίτες να ασχοληθούν με την πολιτική, άρα θα αποτραπεί η νίκη του… D. Trump

Το Brexit θα αναγκάσει τους πολίτες να ασχοληθούν με την πολιτική, άρα θα αποτραπεί η νίκη του… D. Trump
«Με λίγη τύχη», εξαιτίας του κακού παραδείγματος των επικεφαλής της καμπάνιας για το Brexit, η δημοτικότητα των Donald Trump και Marine Le Pen, θα εξασθενήσει
Ένα από τα θετικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου ίσως είναι η αποτροπή της διαφαινόμενης νίκης του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ (8 Νοεμβρίου 2016), επισημαίνει σε άρθρο της η Independent, η οποία είχε ταχθεί ανοικτά κατά του Brexit.
Η εφημερίδα επισημαίνει πως Βρετανοί και Ουαλοί προχώρησαν σε ένα επικών διαστάσεων λάθος, βυθίζοντας έτσι το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια πολιτική και οικονομική κρίση.
Ωστόσο, ο υπόλοιπος δημοκρατικός πλανήτης θα αποκομίσει ένα πολύ σημαντικό μάθημα από το Brexit, διότι πλέον οι πολίτες δεν πρόκειται ποτέ ξανά να αντιμετωπίσουν επιπόλαια τις οποιεσδήποτε πολιτικές τους επιλογές.
Παρόμοιες «τοξικές ρητορικές», όπως των Nigel Farage, Michael Gove και Boris Johnson, οι οποίες στερούνται αξιόπιστων στοιχείων, δεν θα εισακούγονται πλέον από το κοινό.
Άρα, το χρήσιμο μάθημα για τις υπόλοιπες χώρες μετά την «άθλια» επιλογή των Βρετανών, είναι ότι ο κόσμος θα σταματήσει να πιστεύει τα αναληθή επιχειρήματα των λαϊκιστών.
«Με λίγη τύχη», εξαιτίας του κακού παραδείγματος των επικεφαλής της καμπάνιας για το Brexit, η δημοτικότητα του Donald Trump και της Marine Le Pen, θα εξασθενήσει.
Επίσης, ίσως λειτουργήσει αρνητικά και για τους ομοϊδεάτες του Hugo Chaves, η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης