Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama: Η Ελλάδα θα εξέλθει ισχυρότερη από την κρίση – Πολύτιμος σύμμαχος των ΗΠΑ

tags :
Obama: Η Ελλάδα θα εξέλθει ισχυρότερη από την κρίση – Πολύτιμος σύμμαχος των ΗΠΑ
Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει με αξιοθαύμαστη αντοχή και επιμονή τις αντιξοότητες τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Την θέση ότι η Ελλάδα θα εξέλθει ισχυρότερη από την κρίση και τις δοκιμασίες διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στην οποία ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χάρης Λαλάκος, επέδωσε τα διαπιστευτήρια του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Obama έκανε λόγο για την  ανάπτυξη  και  την διεύρυνση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο των ΗΠΑ για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία στην Ευρώπη, αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο.
Επιπλέον, ο Obama επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός, παρά τις εξαιρετικές προκλήσεις των τελευταίων ετών, αντιμετωπίζει με αξιοθαύμαστη αντοχή και επιμονή τις αντιξοότητες, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει γενναιόδωρα ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες που αναζητούν την ελευθερία από τις διώξεις και τη βία.
Κατά την προσφώνησή του, ο κ. Λαλάκος, αφού μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, επισήμανε τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες και χαρακτηρίζονται από μακρόχρονη φιλία, στρατηγική συνεργασία, συμμαχία και αλληλεγγύη.
Αναφερόμενος στις σύγχρονες πολυδιάστατες προκλήσεις της εποχής, ο κ. Λαλάκος εστιάζοντας στις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης, μετέφερε τις ευχαριστίες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την σταθερή στήριξη που επέδειξαν οι ΗΠΑ και ο ίδιος ο Πρόεδρος Obama προσωπικά, κατά την περίοδο των σημαντικών προκλήσεων που η χώρα μας βρέθηκε αντιμέτωπη.
Διαβεβαίωσε επίσης τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι η Ελλάδα σταδιακά ανακάμπτει οικονομικά και οι επίπονες θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα αποδειχθούν μάταιες, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παραμένει πάντοτε πυλώνας σταθερότητας στη στρατηγικά ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης