Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες μεγαλύτερες του 2% στο πετρέλαιο λόγω «αναταράξεων» Brexit - Στα 47,96 δολ. το Brent

Νέες απώλειες μεγαλύτερες του 2% στο πετρέλαιο λόγω «αναταράξεων» Brexit - Στα 47,96 δολ. το Brent
Τόσο το Brent, όσο και το WTI, έχουν απωλέσει συνολικά περί το 7% της αξίας τους μετά την ανακοίνωση την περασμένη Παρασκευή 24/6 της επικράτησης του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα
Στην αβεβαιότητα του Brexit «βυθίστηκαν» και σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας απώλειες μεγαλύτερες του 2%, με τη διαφαινόμενη επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης να προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές αναφορικά με τη ζήτηση «μαύρου χρυσού».
Η νέα ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ έναντι των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου τριμήνου - μέχρι τα 1,09709 έναντι του ευρώ - ως «επενδυτικό καταφύγιο» στην τρέχουσα περίοδο αναταράξεων στις αγορές, επιτείνει το αρνητικό κλίμα στη διεθνή αγορά πετρελαίου, καθώς το καθιστά ακριβότερο σε όρους ξένου νομίσματος.
Τόσο το Brent, όσο και το WTI, έχουν απωλέσει συνολικά περί το 7% της αξίας τους μετά την ανακοίνωση την περασμένη Παρασκευή 24/6 της επικράτησης του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα.
Συγκεκριμένα, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Σεπτεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου υποχώρησε σήμερα Δευτέρα 27/6 κατά 2,20% ή κατά 1,08 δολάρια ΗΠΑ, για να περιοριστεί σε 47,96 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει χαμηλότερη τιμή ημέρας τα 47,30 δολάρια.
Απώλειες 2,27% ή 1,08 δολάρια κατέγραψε το future Αυγούστου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να υποχωρήσει στα 46,56 δολάρια ανά βαρέλι, με ασθενέστερη τιμή ημέρας τα 45,83 δολάρια.
Παρά την αναταραχή που έχει προκαλέσει και στην αγορά πετρελαίου το αποτέλεσμα Brexit του βρετανικού δημοψηφίσματος, το Brent συνεχίζει να κερδίζει 12,66% από την αρχή του έτους, με το WTI να καταγράφει αντίστοιχη άνοδο 10,94%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης