Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Μη αναστρέψιμη η απόφαση των Βρετανών για Brexit - Αποφεύχθηκε το χάος στις αγορές

Schaeuble: Μη αναστρέψιμη η απόφαση των Βρετανών για Brexit - Αποφεύχθηκε το χάος στις αγορές
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό τώρα να δράσουμε με σοφία και προσοχή, ώστε να διατηρήσουμε τη ζημιά όσο το δυνατόν μικρότερη»
Η απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ε.Ε. (Brexit) στο μοιραίο δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης 23 Ιουνίου 2016 είναι μη αναστρέψιμη.
Αυτό διευκρίνισε σήμερα Δευτέρα 27/6 ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Κουένζελσαου της νότιας Γερμανίας, προσθέτοντας ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλλει σύντομα το επίσημο αίτημά της για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Δεν πιστεύω, ότι η απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε. είναι αναστρέψιμη», όπως ανέφερε ο ίδιος, για να προσθέσει πως θα θεωρούσε «αξιοπρεπές» το Ηνωμένο Βασίλειο να υποβάλλει σύντομα το επίσημο αίτημα αποχώρησής του από την Ε.Ε..
Κατά την άποψη του Schaeuble, δεν έχει υπάρξει χάος στις χρηματο-οικονομικές αγορές λόγω του αποτελέσματος υπέρ του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα, όμως η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση πολύ προσεκτικά.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό τώρα να δράσουμε με σοφία και προσοχή, ώστε να διατηρήσουμε τη ζημιά όσο το δυνατόν μικρότερη», επεσήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης