Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κοτζιάς: Πρωτόγνωρη κρίση για την E.E. το Brexit - Πρέπει να προστατευτεί η ενότητα της

Ν. Κοτζιάς: Πρωτόγνωρη κρίση για την E.E. το Brexit - Πρέπει να προστατευτεί η ενότητα της
Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας διαμήνυσε πως πρέπει να διασφαλιστεί ο κοινωνικός και δημοκρατικός της χαρακτήρας της Ένωσης
Την ανάγκη να προστατευτεί η ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτήν την κρίσιμη χρονική περίοδο, εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
Ο κ. Κοτζιάς παρευρέθηκε σήμερα 27/6 στη Βαρσοβία, όπου συναντήθηκε με τους στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών από Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Μεγάλη Βρετανία, Αυστρία, Σλοβενία, Σλοβακία και Ισπανία.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας διαμήνυσε πως πρέπει να διασφαλιστεί ο κοινωνικός και δημοκρατικός της χαρακτήρας της Ένωσης, μέσω ενός διαλόγου που θα βοηθά τα συμφέροντα των πολιτών της.
Ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε το Brexit ως μία περίοδο «γεμάτη αντιθέσεις και αντιφάσεις», προσθέτοντας ωστόσο, ότι «όλοι λένε τι δημοκρατικό που είναι το δημοψήφισμα αλλά ταυτόχρονα λένε ότι ο κόσμος παρασύρθηκε και κανείς δεν θέλει να φύγει η Βρετανία από την Ε.Ε.».
«Το Brexit είναι μία πρωτόγνωρη κρίση για την Ε.Ε.
Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί, νηφάλιοι και ψύχραιμοι στην αντιμετώπισή της.
Πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατική απόφαση των Βρετανών πολιτών και ταυτόχρονα να μην αποξενωθεί ολόκληρη η Βρετανία και οι πολίτες της από την Ε.Ε.», δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης