Τελευταία Νέα
Διεθνή

M. Renzi: Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο – Θα καθησυχάσουμε το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα

M. Renzi: Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο – Θα καθησυχάσουμε το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα
Ο Ιταλός πρωθυπουργός συμφώνησε να υπάρξει διαπραγμάτευση με το Λονδίνο μετά την εφαρμογή του άρθρου 50
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει ότι χρειαστεί για να καθησυχαστεί το τραπεζικό σύστημα των κρατών – μελών, διαμήνυσε ο Matteo Renzi, μετά τη συνάντηση του με την Angela Merkel και τον Francois Hollande, στο Βερολίνο. 
Επίσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν πρέπει να χαθεί χρόνος σε ότι αφορά το θέμα της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας, ωστόσο συμφώνησε με τους άλλους δύο ηγέτες να υπάρξει διαπραγμάτευση με το Λονδίνο μετά την εφαρμογή του άρθρου 50, το οποίο θα θέσει κι επίσημα τη χώρα εκτός του μπλοκ.
Ο κ. Renzi τόνισε ότι αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία, είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε στους πολίτες της Ένωσης ότι η Δημοκρατία δεν είναι ένα παιχνίδι, για κανέναν.



Νωρίτερα, σύμφωνα με το Reuters, είχε ζητήσει από την κ. Merkel περισσότερη ευελιξία στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε., αλλά και τους ευρωπαϊκούς περιορισμούς περί κρατικών ενισχύσεων.
Παράλληλα, ο Renzi αναζητεί τρόπους ενίσχυσης των ιταλικών τραπεζών, τις οποίες βαρύνει ένα δυσβάσταχτο βάρος μη εξυπηρετούμενων δανείων συνολικής αξίας 360 δισ. ευρώ, των οποίων οι μετοχές στο ιταλικό χρηματιστήριο έχουν κατακρημνιστεί από την περασμένη Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, ημέρα δημοσιοποίησης της επικράτησης του Brexit στο μοιραίο βρετανικό δημοψήφισμα.
Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και η ομιλία του στην ιταλική Γερουσία, από όπου τόνισε πως «η Ευρώπη πρέπει να ασχοληθεί με την κοινωνική διάσταση του Brexit, όχι μόνο με τις γραφειοκρατικές μάχες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης