Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας ζητούν ισχυρότερη Ευρώπη

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας ζητούν ισχυρότερη Ευρώπη
Συναντήθηκαν στο απόηχο του Brexit
Στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας (Frank-Walter Steinmeier) και της Γαλλίας (Jean-Marc Ayrault) απηύθυναν έκκληση για τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της ΕΕ.
«Εμείς θα κάνουμε περαιτέρω βήματα στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Ευρώπης και καλούμε τα άλλα κράτη-μέλη να συμβάλλουν σε αυτό" αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν.
Κορυφαίοι διπλωμάτες των δύο βασικών ιδρυτικών μελών της ΕΕ και των μεγαλύτερων οικονομιών, δήλωσε ότι «η Γερμανία και η Γαλλία έχουν την ευθύνη για την ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συνοχής στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Επίσης έδειξαν μια προθυμία να δεχθούν μια ένωση πολλών ταχυτήτων δεδομένου ότι οι φιλοδοξίες μεταξύ των κρατών-μελών διαφέρουν.
Οι δύο κεντροαριστεροί πολιτικοί πρότειναν στενότερη συνεργασία σε τρεις βασικούς τομείς: εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, μεταναστευτικό και προσφυγικών αλλά και τη δημοσιονομική και οικονομική πολιτική.
Οι κκ. Ayrault και Steinmeier υποστήριξαν ότι μετά το Brexitη σωστή απάντηση δεν είναι ούτε μια απλή έκκληση για περισσότερη Ευρώπη αλλά ούτε απλώς μια φάση στοχασμού.
Επίσης τόνισαν ότι «η Γερμανία και η Γαλλία παραμένουν πεπεισμένες ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα ιστορικά μοναδικό και απαραίτητο πλαίσιο για την άσκηση της ελευθερίας, της ευημερίας και της ασφάλειας στην Ευρώπη, για την προώθηση ειρηνικών σχέσεων μεταξύ των λαών της και για την ειρήνη και τη σταθερότητα στον κόσμο».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης