Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist: Η Μ. Βρετανία πλέει εν μέσω καταιγίδας, χωρίς κανένας να βρίσκεται στο τιμόνι…

Economist: Η Μ. Βρετανία πλέει εν μέσω καταιγίδας, χωρίς κανένας να βρίσκεται στο τιμόνι…
Κανένας Βρετανός αξιωματούχος δεν είναι παρών για να διαχειριστεί την κατάσταση
Ως ένα ακυβέρνητο πλοίο που βρίσκεται εν μέσω καταιγίδας παρουσιάζει τη Μεγάλη Βρετανία το Economist, με αφορμή την απόφαση της πλειοψηφίας των πολιτών να αποσχιστούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση…
Ειδικότερα, ο αρθρογράφος, επικαλούμενος και διαλόγους μεταξύ αξιωματούχων, αναφέρει πως οι επικεφαλής της καμπάνιας για την αποχώρηση του νησιού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ουσιαστικά δεν είχαν κανένα σχέδιο για την μετά-Brexit εποχή.
Αμέσως μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, οι αγορές και η στερλίνα καταρρέουν, ενώ ξεκίνησαν και οι ξενοφοβικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Μ. Βρετανίας.
Ωστόσο, κανένας Βρετανός αξιωματούχος δεν είναι παρών, για να διαχειριστεί την κατάσταση.
Ο David Cameron έχει εξαφανιστεί από την επομένη του δημοψηφίσματος, οπότε έκανε και τις τελευταίες του δημόσιες δηλώσεις.
Οι συνεργάτες του Βρετανού πρωθυπουργού, υπουργός Οικονομικών George Osborne, αλλά και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη, επίσης απουσιάζουν.
Ωστόσο, σιωπηλή είναι και η αντίπαλη πλευρά, με τους επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ του Brexit, Boris Johnson και Michael Gove, να έχουν σωπάσει και αυτοί από την Παρασκευή.
Σε ότι αφορά την αντιπολίτευση, υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να επωφεληθεί το πολιτικό κενό που υπάρχει, παραθέτοντας τις δικές της προτάσεις.
Παρόλα αυτά, οι Εργατικοί βρίσκονται σε ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο, με τον Jeremy Corbyn να είναι ένα βήμα πριν την αποχώρηση από ηγεσία του κόμματος, λόγω της υποστήριξης που έδειξε στο στρατόπεδο του Bremain.
Αν και ο David Cameron ανακοίνωσε την παραίτηση του τον ερχόμενο Οκτώβριο, ο αρθρογράφος του Economist εκτιμά πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει την πολυτέλεια χρόνου να βαδίσει σε αβέβαια πολιτικά μονοπάτια μέχρι τότε…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης