Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην πλήρη ανακατάληψη της Φαλούτζα προχώρησε ο ιρακινός στρατός - Επόμενος στόχος η Μοσούλη

Στην πλήρη ανακατάληψη της Φαλούτζα προχώρησε ο ιρακινός στρατός - Επόμενος στόχος η Μοσούλη
Ο στρατός της χώρας δήλωσε αισιόδοξος ότι «η ιρακινή σημαία θα υψωθεί σύντομα στη Μοσούλη
Στην πλήρη ανακατάληψη της Φαλούτζα προχώρησαν την Κυριακή (26/6) οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, μετά και την ανάκτηση του τελευταίου σημείου της πόλης το οποίο τελούσε υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Haider al-Abadi, είχε ήδη κηρύξει τη νίκη του στρατού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη, ωστόσο υπήρχαν ακόμα ορισμένες περιοχές, στις οποίες οι τζιχαντιστές πρόβαλαν, μέχρι την Κυριακή, περιορισμένη αντίσταση.
Όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές, ο ιρακινός στρατός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα στην ανακατάληψη της γειτονιάς Τζολάν, η οποία ήταν το τελευταίο «προπύργιο» των τζιχαντιστών στην πόλη, παίρνοντας πίσω ολόκληρη τη Φαλούτζα για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2014.
Πλέον, ο στρατός της χώρας στρέφεται στη Μοσούλη, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι «η ιρακινή σημαία θα υψωθεί σύντομα στην πόλη».
Να σημειώσουμε ότι οι ιρακινές δυνάμεις, με τη στήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού, έχουν αρχίσει ήδη να πολιορκούν τη Μοσούλη από τη νότια πλευρά της, ωστόσο μέχρι στιγμής οι τζιχαντιστές φαίνεται ότι παραμένουν αρκετά οργανωμένοι και προετοιμασμένοι ώστε να αποκρούουν τις εν λόγω επιθέσεις.
Παράλληλα, οι αεροπορικές δυνάμεις του Συνασπισμού διεξάγουν επιθέσεις εναντίον βάσεων του Ισλαμικού Κράτους, προσπαθώντας να πλήξουν μεταφορικά μέσα και αποθήκες οπλισμού που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση.
Πλέον, τα περιθώρια για το Ισλαμικό Κράτος στην ευρύτερη περιοχή δείχνουν να στενεύουν αρκετά, καθώς δέχεται χτυπήματα από όλες τις γύρω πλευρές, την ίδια στιγμή που οι οικονομικοί πόροι στερεύουν με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης