Τελευταία Νέα
Διεθνή

Boris Johnson: Η Μ. Βρετανία είναι και θα παραμείνει ευρωπαϊκή – Ύμνοι για τον Cameron

tags :
Boris Johnson: Η Μ. Βρετανία είναι και θα παραμείνει ευρωπαϊκή – Ύμνοι για τον Cameron
Η μόνη αλλαγή είναι ότι βγαίνουμε από το αδιαφανές σύστημα νομοθέτησης της ΕΕ τόνισε ο Johnson
Την θέση ότι η Μ.Βρετανία είναι και θα παραμείνει τμήμα της Ευρώπης διατυπώνει με άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Telegraph ο Boris Johnson, ο οποίος είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του Brexit.
Στο άρθρο του ο Johnson απέφυγε να αναφερθεί ευθέως στο εάν θα διεκδικήσει τη θέση του υπό παραίτηση πρωθυπουργού Cameron, τον οποίο πάντως έσπευσε να εξυμνήσει για το κυβερνητικό έργο που αφήνει πίσω του.
«Μετά το Brexit θα υπάρχει έντονη και εντεινόμενη συνεργασία με την ΕΕ σε τεράστιο εύρος, στις τέχνες, στις επιστήμες, τα πανεπιστήμια, το περιβάλλον.
Τα δικαιώματα των υπηκόων άλλων χωρών της ΕΕ στη Βρετανία και των βρετανών υπηκόων στην ΕΕ θα τύχουν πλήρους σεβασμού.
Οι Βρετανοί θα μπορούν ακόμη να πηγαίνουν και να εργάζονται στην ΕΕ, να ζουν, να ταξιδεύουν, να σπουδάζουν, να αγοράζουν σπίτια και να εγκαθίστανται» επισημαίνει ο Johnson, τονίζοντας παράλληλα ότι «θα συνεχίσει να υπάρχει ελεύθερο εμπόριο και πρόσβαση στην ενιαία αγορά, η Βρετανία είναι και θα είναι πάντα μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη, κεντρική στη διατύπωση γνώμης και στην ηγεσία στα πάντα, από την εξωτερική πολιτική μέχρι την άμυνα, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την ανταλλαγή πληροφοριών».
«Η μόνη αλλαγή, και αυτή δεν θα έρθει με μεγάλη βιασύνη, είναι η αποδέσμευση από το αδιαφανές σύστημα νομοθέτησης της ΕΕ» υπογράμμισε ο Johnson, αναφέροντας πως ακόμη και αυτό «δεν θα φέρει απειλές, αλλά χρυσές ευκαιρίες για τη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης