Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άμεσο πλήγμα για τις αεροπορικές εταιρείες το Brexit – Πιο ευάλωτες οι EasyJet και Ryanair

Άμεσο πλήγμα για τις αεροπορικές εταιρείες το Brexit – Πιο ευάλωτες οι EasyJet και Ryanair
Μέχρι πρότινος οι αεροπορικές που έδρευαν σε χώρα της Ένωσης μπορούσαν να πετάξουν σε οποιαδήποτε κράτος μέλος του μπλοκ
Ένας από τους κλάδους που θα υποστούν μεγάλο πλήγμα λόγω της επικείμενης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ο αεροπορικός.
Μέχρι πρότινος, τα τελευταία 20 χρόνια, οι αεροπορικές που έδρευαν σε χώρα της Ένωσης, μπορούσαν να πετάξουν σε οποιαδήποτε κράτος μέλος του μπλοκ, χωρίς να υπόκεινται σε κάποιο περιορισμό.
Ωστόσο, με το νέο καθεστώς που θα επιφέρει το Brexit, οι εταιρείες του κλάδου που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη πρέπει να επαναδιαπραγματευθούν με τη βρετανική κυβέρνηση τις συμφωνίες που αφορούν την πρόσβαση στα αεροδρόμια της χώρας.
Οι μεγάλοι χαμένοι από αυτήν την εξέλιξη είναι οι EasyJet και Rynair, οι αεροπορικές χαμηλού κόστους δηλαδή.
Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμα του και το CNN, οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται πολύ έντονα στη Μ. Βρετανία, δίνοντας στο καταναλωτικό κοινό πολύ οικονομικά εισιτήρια για το Λονδίνο.
Άρα, σίγουρα θα υπάρξει μία αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, ως αποτέλεσμα της κατάργησης του προηγούμενου καθεστώτος.
Επίσης, οι δύο εταιρείες βασίζουν την οικονομική τους πολιτική στην εξοικονόμηση του κόστους, με τα περιθώρια κέρδους να είναι πολύ πιο περιορισμένα σε σχέση με την πχ British Airways.
Ως αποτέλεσμα, δεν μπορούν να «απορροφήσουν» το έξτρα κόστος που θα προκύψει από την κατάργηση της «ελεύθερης» διακίνησης επιβατών, στις χώρες της Ε.Ε.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι μετοχές των αεροπορικών κατέρρευσαν μετά το Brexit, φτάνοντας ακόμα και στο -20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης