Τελευταία Νέα
Διεθνή

Osborne (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Ισχυρή η οικονομία μας - Το άρθρο 50 θα ενεργοποιηθεί όταν θα είμαστε έτοιμοι

tags :
Osborne (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Ισχυρή η οικονομία μας - Το άρθρο 50 θα ενεργοποιηθεί όταν θα είμαστε έτοιμοι
O Osborne τόνισε ότι η Βρετανία θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 για έξοδο, όταν θα υπάρξει ξεκάθαρη διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Να καθησυχάσει τις αγορές επιχείρησε ο υπουργός Οικονομικών, George Osborne, στον απόηχο της επικράτησης του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης 23/06.
Ο Osborne τόνισε ότι η Βρετανία είναι ανοιχτή για επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς η οικονομία της παραμένει ισχυρή και εξαιρετικά ανταγωνιστική.
O Osborne τόνισε ότι η Βρετανία θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 για έξοδο, όταν θα υπάρξει ξεκάθαρη διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, απαντώντας έτσι στις δηλώσεις κορυφαίων κοινοτικών αξιωματούχων, που ζητούν να προχωρήσει άμεσα το «διαζύγιο».
«Μόνο η Βρετανία μπορεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 50. Κατά την άποψή μου, πρέπει να το κάνουμε όταν θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις νέες διευθετήσεις που επιζητούμε με τους ευρωπαίους γείτονές μας», εξήγησε.
Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας σημείωσε ότι έχει έρθει ήδη σε επαφή με τους ομολόγους του στην Ευρωζώνη, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, τη G7, καθώς και με διευθύνοντες συμβούλους τραπεζών και επιχειρήσεων.
Έκανε λόγο για ισχυρά σχέδια έκτακτης ανάγκης, ενώ σημείωσε ότι είναι πιθανό να συνεχιστεί το volatility στις αγορές, οι οποίες είχαν προεξοφλήσει άλλο αποτέλεσμα.
Όσον αφορά το μέλλον του στην κυβέρνηση και το αν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος τον Οκτώβριο, ο Osborne δήλωσε ότι θα ξεκαθαρίσει τη θέση του τις επόμενες ημέρες.

Gabriel (Γερμανία): Τραγικό το Brexit - Δεν υπάρχει επιστροφή για τη Βρετανία, ούτε... μισή συμμετοχή στην Ε.Ε.

«Τραγική» θεωρεί την έκβαση του βρετανικού δημοψηφίσματος ο αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και πρόεδρος του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην έντυπη έκδοση της Ηandelsblatt.
Πρόκειται για έναν λογαριασμό που θα είναι σε βάρος τρίτων, σε βάρος της νέας γενιάς, των εργαζομένων της Μ. Βρετανίας», όπως είπε, εκφράζοντας την ευχή να υπήρχε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.
Το μόνο καλό από το λυπηρό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι τα γεγονός ότι «στις ηλικίες κάτω των 25 ετών τα τρία τέταρτα ψήφισαν υπέρ της Ε.Ε.
Αυτό δείχνει ότι οι νέoι είναι πολύ ευφυέστεροι από τη σημερινή γενιά πολιτικών στη Μ. Βρετανία, η οποία σκέφτηκε μόνο την βραχυπρόθεσμη διατήρηση της εξουσίας».
Μισή συμμετοχή στην Ε.Ε. πάντως δεν υπάρχει, ούτε εξοδος (Εxit) από το Brexit, διευκρίνισε ο Gabriel.
O αντικαγκελάριος της Γερμανίας επέκτινε τον πρωθυπουργό David Cameron για την «τεράστια και ιστορική πολιτική αποτυχία».
Περιγράφει επίσης το σοκ που υπέστη από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και επικρίνει τον πολέμιο της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. Boris Johnson.
Ώθηση από την επιτυχία του υπέρ του κόμματος "Εναλλακτική για τη Γεραμνία" (AfD) πάντως δεν βλέπει.
Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός τάσσεται στη συνέντευξή του υπέρ μιας Ε.Ε. η οποία να παρέχει στους πολίτες κοινωνική, εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια.
Όσον αφορά τη Γερμανία, ο Gabriel δεν αναμένει αρνητικές επιπτώσεις από το βρετανικό δημοψήφισμα.

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Παρίσι και Βερολίνο θέλουν να εφαρμοστεί γρήγορα η απόφαση του Brexit

Την θέση ότι Γαλλία και Γερμανία συμφωνούν στο ότι η Μ. Βρετανία πρέπει να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την αποχώρηση της από την ΕΕ διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin.
«Η Γαλλία όπως και η Γερμανία λέει ότι η Βρετανία ψήφισε υπέρ του Brexit.
Η απόφαση πρέπει να εφαρμοσθεί γρήγορα.
Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε μία αβέβαιη και αόριστη κατάσταση», υποστήριξε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 ο Sapin.
Όπως είπε, δεν υπάρχουν διαφορές απόψεων μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προχωρήσουν τα σχέδια για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι Παρίσι και Βερολίνο έχουν συμφωνήσει ότι αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα.
Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Επίτροπος G. Oettinger, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Βρετανία πρέπει να ενεργήσει γρήγορα για να τεθεί σε εφαρμογή η αποχώρησή της από την ΕΕ ώστε να περιοριστεί η αβεβαιότητα που θορυβεί τους επενδυτές.
Το επόμενο βήμα πρέπει να έρθει από το Λονδίνο» είπε ο Oettinger μιλώντας στον γερμανικό ραδιοσταθμό Deutschlandfunk.
«Κάθε μέρα αβεβαιότητας που περνάει εμποδίζει τους επενδυτές από την τοποθέτηση των κεφαλαίων τους στη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές» είπε ο Oettinger την ώρα πάντως που το Λονδίνο διαμηνύει πως δεν βιάζεται και πως θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 για έξοδο, όταν θα υπάρξει ξεκάθαρη διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης