Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Η Βρετανία δεν θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 για την αποχώρησή της από την ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στις 28/6

ΕΕ: Η Βρετανία δεν θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 για την αποχώρησή της από την ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στις 28/6
O βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται ωστόσο να ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους σχετικά με την νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα
Δεν θα ενεργοποιηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης ( 28/6) ο μηχανισμός για την έναρξη των διαπραγματεύσεων του Brexit διαβεβαίωσε ευρωπαίων αξιωματούχος διαψεύδονταν πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα για το αντίθετο.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναμένει ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής όταν θα συναντηθεί με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των άλλων 27 χωρών μελών της ΕΕ» δήλωσε πηγή των Βρυξελών.
Ωστόσο, ο βρετανός πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους του σχετικά με την νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στη Βρετανία την Πέμπτη για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ.
Ο Cameron ανακοίνωσε την παραίτησή του την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit.
Αλλά η παραίτησή του θα ισχύσει τον Οκτώβριο και ο Cameron εκτιμά πως η επόμενη κυβέρνηση είναι αυτή που πρέπει να αρχίσει τη διαδικασία για την έξοδο από την ΕΕ με την ενεργοποίηση του άρθρου 50.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν μπορεί να επιβάλει την απόφαση αυτή στο Λονδίνο, θα ήθελε η διαδικασία να αρχίσει το συντομότερο δυνατό.
"Το θέμα του πότε και πώς" η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ "νομίζω ότι είναι μέρος της παρουσίασης" που ο Cameron θα κάνει ενημερώνοντας για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος τους άλλους αρχηγούς κρατών μελών στο δείπνο της Τρίτης, πρόσθεσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Την επομένη, οι ηγέτες των 27 κρατών μελών αναμένεται να συναντήσουν τον Cameron για να συζητήσουν τη θέση τους υπό το πρίσμα της κρίσης που έχει προκαλέσει το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης