Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Με βέτο κατά του Brexit απειλεί η Σκωτία - Θα κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε στην ΕΕ

Reuters: Με βέτο κατά του Brexit απειλεί η Σκωτία - Θα κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε στην ΕΕ
Το Brexit θα έχει μεγάλες και επώδυνες επιπτώσεις στην οικονομία και η Σκωτία πρέπει να προστατευτεί από αυτό
«Η Σκωτία θα κάνει ότι χρειάζεται για να παραμείνει στην ΕΕ, ακόμη και να ασκήσουμε βέτο κατά του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος» υποστήριξε η Nicola Sturgeon πρώτη υπουργός της κυβέρνησης του Εδιμβούργου.
Σύμφωνα με το Reuters, η Σκωτία των πέντε εκατομμυρίων πολιτών ψήφισε σε ποσοστό 62% να παραμείνουν στην ΕΕ έναντι μόλις 38% για την αποχώρηση γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο σύνολό του Ηνωμένου Βασιλείου.,
Όπως υποστήριξε η υπουργός της Σκωτίας «το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ένα πρώτο δείγμα για το ότι οι Σκωτσέζοι δεν επιθυμούν να απομονωθούν από την ΕΕ και την Ευρώπη».
Διευκρίνισε ακόμη ότι οι επιπτώσεις του Brexit θα είναι μεγάλες και επώδυνες για το λόγος αυτό «θέλω να προστάσω τη Σκωτία από αυτό» υπογράμμισε.
Η Nicola Sturgeon επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης του Εδιμβούργου να διαπραγματευτεί απευθείας με την ΕΕ για το μέλλον της Σκωτίας σε μια προσπάθεια η χώρα της να μείνει εντός της ΕΕ.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα του Ηνωμένου βασιλείου, η Σκωτία, η Βόρεια Ιρλανδία και η Ουαλία έχουν το δικαίωμα άσκησης βέτο σε αποφάσεις που λαμβάνει η κυβέρνηση του Λονδίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης