Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για πρώτη φορά χωρίς τη Βρετανία συγκαλείται η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στις 28-29 Ιουνίου 2016

Για πρώτη φορά χωρίς τη Βρετανία συγκαλείται η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στις 28-29 Ιουνίου 2016
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, θα συμμετάσχει σε ένα μέρος μόνον της πρώτης ημέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την εισδοχή του Ηνωμένου Βασιλείου σε αυτήν, η Βρετανία δεν θα εκπροσωπηθεί καθ' όλη τη διάρκεια της προγραμματισμένης διήμερης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα (28-29 Ιουνίου 2016).
Συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, δεν έχει προσκληθεί να λάβει μέρος στη Σύνοδο από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, ο οποίος σε συνεργασία με τις ισχυρές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτιμά να κλιμακώσει την αντιπαράθεση Ε.Ε. - Ηνωμένου Βασιλείου μετά την απόφαση των Βρετανών για Brexit.
Όπως μεταδίδουν μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, ο Tusk συγκάλεσε την Σύνοδο Κορυφής για πρώτη φορά χωρίς τη Βρετανία, έχοντας ήδη απευθύνει προσκλήσεις προς τους ηγέτες των υπολοίπων 27 χωρών-μελών της Ε.Ε..
Η Σύνοδος Κορυφής θα ασχοληθεί - όπως είναι φυσικό - με τις επιπτώσεις που θα έχει για την Ε.Ε. το Brexit.
Ο Cameron θα συμμετάσχει σε ένα μέρος μόνον της πρώτης ημέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ενώ δεν έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στη δεύτερη και τελευταία ημέρα των εργασιών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης