Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz στην Guardian: Να φύγει από την Ε.Ε. το Ηνωμένο Βασίλειο το ταχύτερο δυνατόν - Δεν μπορούμε να περιμένουμε

Schulz στην Guardian: Να φύγει από την Ε.Ε. το Ηνωμένο Βασίλειο το ταχύτερο δυνατόν - Δεν μπορούμε να περιμένουμε
Οι νομικές υπηρεσίες της Ε.Ε. εξετάζουν αν υπάρχει τρόπος να επιταχυνθεί η ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας περι οικειοθελούς αποχώρησης από την Ε.Ε.
Την ταχύτερη δυνατή έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμούν οι ευρωπαϊκές αρχές, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016.
Σύμφωνα με την έγκυρη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Schulz προειδοποίησε, ότι η απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού, David Cameron, να καθυστερήσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων περί της αποχώρησης της χώρας του από την Ε.Ε. μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο αντικαταστάτης του, τοποθετεί τις αντίστοιχες συνομιλίες σε χρονικό ορίζοντα μεγαλύτερο του επιθυμητού από τις ευρωπαϊκές αρχές.
Μόλις μία ημέρα μετά το μοιραίο βρετανικό δημοψήφισμα που κέρδισαν οι υπέρμαχοι του Brexit, ο επικεφαλής της Ευρωβουλής εμρφανίζεται να επιθυμεί να πετάξει έξω από την Ε.Ε. το Ηνωμένο Βασίλειο το συντομότερο.
Ο Schulz ανέφερε στην Guardian, ότι οι νομικές υπηρεσίες της Ε.Ε. εξετάζουν αν υπάρχει τρόπος να επιταχυνθεί η ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας - για πρώτη φορά στην ιστορία της Ε.Ε. - που πραγματεύεται την ηθελημένη αποχώρηση μια χώρας από την Ένωση.
«Η αβεβαιότητα είναι το αντίθετο από αυτό που χρειαζόμαστε», ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι είναι δύσκολο να αποδεχθεί, ότι μια ολόκληρη ήπειρος θα κρατηθεί σε ομηρία λόγω μιας εσωτερικής μάχης του βρετανικού κόμματος των Συντηρητικών.
«Δεν πιστεύω ότι εναπόκειται αποκλειστικά [η έναρξη των διαπραγματεύσεων Brexit] στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε ο Schulz, για να τονίσει, ότι «πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας τη μονομερή αυτή διακήρυξη ότι θέλουν [η βρετανική κυβέρνηση] να περιμένουν μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι η τελευταία κουβέντα».
Μεταξύ άλλων, ο Schulz ανέφερε, ότι θα έρθει σε επαφή με την Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, με σκοπό να εξευρεθεί τρόπος να «αποφευχθεί μια αλυσιδωτή αντίδραση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης