Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Το Brexit θα έχει αντίκτυπο και στην παγκόσμια οικονομία – Μεγάλο το πλήγμα για τις ΗΠΑ

CNBC: Το Brexit θα έχει αντίκτυπο και στην παγκόσμια οικονομία – Μεγάλο το πλήγμα για τις ΗΠΑ
Μεγάλες ζημίες θα υποστεί και ο τραπεζικός κλάδος, καθώς το Λονδίνο είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών
Το Brexit θα έχει εμφανή αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία, εκτιμά σε δημοσίευμα του το CNBC, με έναν από τους μεγάλους χαμένους μάλιστα να είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες…
Αρχικά, μία σειρά από αναλύσεις έχουν δείξει πως ο πρώτος που θα πληγεί από την απόσχιση του νησιού θα είναι η ίδια η Μεγάλη Βρετανία, καθώς η εγχώρια οικονομία θα επιβραδύνει επικίνδυνα, ενώ μεσοπρόθεσμα παραμονεύει και η ύφεση.
Επιπλέον, το όφελος από τις εισφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση που επιτυγχάνεται με την απόσχιση από αυτήν, ουσιαστικά αντισταθμίζεται από τα ασθενέστερα φορολογικά έσοδα, τα οποία θα είναι ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα της αδύναμης οικονομίας.
Σε παγκόσμιο επίπεδο τώρα, τα δύο έτη διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσουν μετά το χθεσινό δημοψήφισμα, θα είναι ένα χρονικό διάστημα έντονης αβεβαιότητας για τους εμπορικούς εταίρους του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι απολάμβαναν μέχρι πρότινος τις ευνοϊκές συμφωνίες που ίσχυαν εντός της Ε.Ε.
Μεγάλες ζημίες θα υποστεί και ο τραπεζικός κλάδος, καθώς το Λονδίνο είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Αν ληφθούν υπόψη οι πολύ στενοί εμπορικοί δεσμοί της Βρετανίας με ΗΠΑ, Κίνα και Ινδία, τρεις από τους μεγαλύτερες χώρες εισαγωγείς – εξαγωγείς, τότε γίνεται αντιληπτό ότι η τοπική κρίση μετατρέπεται αμέσως σε παγκόσμια.
Επιπλέον, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι στο Βασίλειο βρίσκονται αμερικανικές επενδύσεις ύψους 1,81 τρισ. δολ., το 70% περίπου του ΑΕΠ του νησιού, με τα κεφάλαια που ακολουθούν την αντίστροφη πορεία να φτάνουν τα 2 τρισ.
Άρα, ακόμα και το παραμικρό πλήγμα στην ισχυρότερη οικονομία το κόσμου, θα δημιουργήσει ένα ντόμινο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης