Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακραίες διακυμάνσεις στο συνάλλαγμα, λόγω του δημοψηφίσματος στη Βρετανία

Ακραίες διακυμάνσεις στο συνάλλαγμα, λόγω του δημοψηφίσματος στη Βρετανία
Σημαντικές αναταράξεις για στερλίνα, δολάριο, ευρώ και γιεν
Θυελλώδης μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση στην αγορά συναλλάγματος τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία προκάλεσε ακραίες διακυμάνσεις στις ισοτιμίες των σημαντικότερων νομισμάτων παγκοσμίως.
Ενδεικτικό παράδειγμα η ισοτιμία στερλίνας/δολαρίου, με την ισοτιμία να ξεκινά την ημέρα κοντά στο 1,475 δολ., για να καταγράψει σταδιακά ανοδική πορεία, ακόμη και πάνω από το 1,501 δολ., λίγα λεπτά αφότου έκλεισαν οι κάλπες και οι έρευνες έδειξαν ότι το «Μένουμε» προηγείται.
Όμως, μέσα σε 30 λεπτά και με αφορμή δύο αποτελέσματα από τις πόλεις του Νιούκαστλ και του Σάντερλαντ η στερλίνα βρέθηκε να χάνει πάνω από το 6% της αξίας της, υποχωρώντας κάτω ακόμη και από το 1,40 δολ.
Παρόμοια εικόνα διακύμανσης και στην ισοτιμία της στερλίνας με το ευρώ, όπου η ισοτιμία στερλίνας/ευρώ κυμάνθηκε από το 0,759 έως το 0,791.
Αξιοσημείωτη και η συμπεριφορά της ισοτιμίας του δολαρίου με το γιεν, καθώς από η ισοτιμία διακυμάνθηκε από το επίπεδο των 106,7 γιεν έως και χαμηλότερα από τα 103 γιεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης