Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη +2% στο πετρέλαιο καθώς απομακρύνεται το Brexit - Στα 51,58 δολ. ενισχύθηκε το Brent

Κέρδη +2% στο πετρέλαιο καθώς απομακρύνεται το Brexit - Στα 51,58 δολ. ενισχύθηκε το Brent
Από την αρχή του 2016, το Brent έχει κερδίσει 21,41% της αξίας του, ενώ το WTI έχει καταγράψει αντίστοιχα κέρδη 19,58%
Άνοδο σχεδόν 2% κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου σήμερα Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 - ημέρα διεξαγωγής του κρίσιμου βρετανικού δημοψηφίσματος - καταγράφοντας αξιόλογες ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις.
Η άνοδος των τιμών του «μαύρου χρυσού» δείχνει, ότι οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι πως τελικά θα αποφευχθεί ένα Brexit.
Στην άνοδο των τιμών συνέβαλαν και οι εκτιμήσεις της εταιρείας μελετών Genscape, ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στο σημαντικό κέντρο διανομής Cushing των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.
Στην ίδια κατεύθυνση συνέβαλε η μικρή εξασθένηση του δολαρίου ΗΠΑ, που όμως περιορίστηκε από τη θετική εξέλιξη της μείωσης των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, οι τιμές του πετρελαίου βελτιώνονται και η προσφορά έχει σχεδόν εξισορροπηθεί από τη ζήτηση.
Σε 1,94% ή 0,98 δολάρια διαμορφώθηκε η άνοδος της τιμής του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Σεπτεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να ενισχυθεί σε 51,58 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι.
Ενδοσυνεδριακά, η τιμή του Brent διακυμάνθηκε μεταξύ 50,58 και 51,64 δολαρίων ανά βαρέλι.
Αντίστοιχα κέρδη 1,91% ή 0,94 δολάρια κατέγραψε το future Αυγούστου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να ενισχυθεί σε 50,07 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει χαμηλότερη τιμή ημέρας τα 49,08 δολάρια.
Από την αρχή του 2016, το Brent έχει κερδίσει 21,41% της αξίας του, ενώ το WTI έχει καταγράψει αντίστοιχα κέρδη 19,58%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης