Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπλόκο στα σχέδια του B. Obama για τους παράνομους μετανάστες, από τις Δικαστικές Αρχές των ΗΠΑ

Μπλόκο στα σχέδια του B. Obama για τους παράνομους μετανάστες, από τις Δικαστικές Αρχές των ΗΠΑ
Ο πλανητάρχης είχε αιτηθεί την προστασία των παράνομων μεταναστών, σε συνδυασμό με την πλήρη ένταξη τους στην αγορά εργασίας
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μπλόκαρε σήμερα 23/6 τα σχέδια του Barack Obama για περίπου 5 εκατομμύρια παράνομους μετανάστες, οι οποίοι και πρόκεται να απελαθούν.
Ειδικότερα, ο πλανητάρχης είχε αιτηθεί την προστασία των παράνομων μεταναστών, σε συνδυασμό με την πλήρη ένταξη τους στην αγορά εργασίας.
Ωστόσο, οι Αρχές δεν προχώρησαν τελικά στην αναίρεση της απόφασης των κατώτερων δικαστηρίων, τα οποία επίσης είχαν απορρίψει την εφαρμογή των αιτημάτων του Αμερικανού Πρόεδρου.
Θυμίζουμε πως το 2014 ο κ.Obama ανακοίνωσε το εν λόγω πρόγραμμα, βάσει του οποίου περίπου 4 εκατομμύρια μετανάστες που δεν δικαιούνταν παραμονή στις ΗΠΑ, θα απέφευγαν την απέλαση.
Αυτό είναι το δεύτερο «χτύπημα» των Δικαστών υπενάντιο στον Πρόεδρο, καθώς πριν λίγες ημέρες η Γενική Εισαγγελέας Loretta Lynch, απέρριψε το αίτημα του Λευκού Οίκου να μπορούν να παραδεχτούν την ενοχή τους οι φυλακισμένοι μέσω τηλεδιάσκεψης, κάτι που θα επιτάχυνε την αποσυμφόρηση του Γκουαντανάμο και θα οδηγούσε στο σταδιακό του κλείσιμο.
Αν ο σχετικός νόμος της κυβέρνησης Obama τελικά «περάσει» από το συντηρητικό Κογκρέσο, τότε οι κατάδικοι που θα δηλώνουν ενοχή θα μπορούν να εκτίουν την ποινή τους σε φυλακές τρίτων χωρών.
Ωστόσο, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν φαίνεται προς το παρόν να κάνει χρήση της εκτελεστικής του εξουσίας…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης