Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Επιβράδυνση στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Ιούνιο – Στις 52,8 μονάδες ο σύνθετος PMI

Ευρωζώνη: Επιβράδυνση στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Ιούνιο – Στις 52,8 μονάδες ο σύνθετος PMI
«Ανάσα» για την επιχειρηματικότητα του μπλοκ αυτόν τον μήνα υπήρξε η ικανοποιητική άνοδος στον Μεταποιητικό κλάδο
Με χαμηλότερο ρυθμό βελτιώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα της Ευρωζώνης τον Ιούνιο του 2016, καθώς η μεγέθυνση του τομέα των Υπηρεσιών, ο οποίος κινούσε την ανάπτυξη τους περασμένου μήνες, ήταν αναιμική.
Ειδικότερα, ο σύνθετος PMI διαμορφώθηκε στις 52,8 μονάδες τον τρέχοντα μήνα (από 53,1 ένα μήνα νωρίτερα), τιμή που είναι η χαμηλότερα των τελευταίων 17 μηνών, επηρεαζόμενος αρνητικά και από την ελάχιστη αύξηση των νεοεισερχόμενων εταιρειών, σε όλους σχεδόν τους κλάδους.
Μη ιετική επιρροή αποτέλεσε σίγουρα και το σημερινό δημοψήφισμα για το Brexit που λαμβάνει χώρα στη Μεγάλη Βρετανία. 
Ο δείκτης PMI για τις Υπηρεσίες διαμορφώθηκε στις 52,4 μονάδες τον Ιούνιο 2016, όταν πριν ένα μήνα κυμαινόταν στις 53,3.
Ωστόσο, «ανάσα» για την επιχειρηματικότητα του μπλοκ αυτόν τον μήνα υπήρξε η ικανοποιητική άνοδος στον Μεταποιητικό κλάδο, του οποίου ο ρυθμός ανάπτυξης σημείωσε υψηλό 6 μηνών.
Ο σχετικός PMI για την Μεταποίηση σκαρφάλωσε στις 52,6 μονάδες τον Ιούνιο, από μόλις 51,5 τον Μάιο, καθώς υπήρξε μία κατακόρυφη αύξηση στις νέες παραγγελίες.

Οι τιμές του σύνθετου PMI για την Ευρωζώνη, σε σχέση με την οικονομική της ανάπτυξη: 


Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, είδε μια ελαφρά επιβράδυνση στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος (στις 54,1 μονάδες ο PMI τον Μάιο, από 54,5 ένα μήνα νωρίτερα).
Αναφέρεται πως η τιμή του εκάστοτε PMI πάνω από 50 μονάδες συνεπάγεται μεγέθυνση, κάτω από 50 συρρίκνωση και ίσο με το 50 αμεταβλητότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης