Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιπλέον ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ από τη Γερμανία, ανακοίνωσε η A. Merkel

Επιπλέον ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ από τη Γερμανία, ανακοίνωσε η A. Merkel
Η γερμανίδα Καγκελάριος επεσήμανε ότι βλέπει «νέες απειλές» για την Ευρώπη
Την απόφαση να αυξήσει η Γερμανία τις στρατιωτικές δαπάνες, προκειμένου να ενισχύσει την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, ελέω Ρωσίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη (22/6) η Angela Merkel, σημειώνοντας ωστόσο ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει το διάλογο με τη Μόσχα.
Συγκεκριμένα, η γερμανίδα Καγκελάριος επισήμανε ότι βλέπει «νέες απειλές» για την Ευρώπη, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να διαθέσει μακροπρόθεσμα το 2% του ΑΕΠ της στις αμυντικές δαπάνες του Οργανισμού.
Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη (21/6) η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την παράταση των κυρώσεων προς τη Μόσχα, έως τον Ιανουάριο του 2017, με τις Βρυξέλλες να δείχνουν αμετακίνητη στάση, έως ότου η Ρωσία τηρήσει κατά γράμμα τη συνθήκη που υπεγράφη στο Μινσκ για την ανατολική Ουκρανία.
Ωστόσο, η εν λόγω ανακοίνωση της Merkel έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Frank-Walter Steinmeier, ο οποίος τόνισε πως «με λεονταρισμούς και διαπεραστικές πολεμικές κραυγές» δεν πρόκειται να βελτιωθούν οι σχέσεις Ρωσία και Δύσης, ενώ ταυτόχρονα τάχθηκε υπέρ της σταδιακής άρσης των κυρώσεων απέναντι στη Μόσχα, εφόσον υπάρξει σταδιακή εφαρμογή της συνθήκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης