Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Δραματική επιδείνωση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στην κυβέρνηση

ΟΟΣΑ: Δραματική επιδείνωση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στην κυβέρνηση
Το ποσοστό κατέρρευσε κατά 19% το 2014, σε σχέση με τα ήδη χαμηλά επίπεδα του 38% το 2007 - Στην τελευταία θέση η Σλοβενία, πρώτη η Ελβετία
Δραματική συρρίκνωση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών προς την κυβέρνησή τους δείχνουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2014.
Συγκεκριμένα, μόλις το 19% των Ελλήνων δήλωσε ότι εμπιστεύεται την κυβέρνηση της χώρας, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα στην προτελευταία θέση της σχετικής λίστας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Αξιοσημείωτο είναι δε ότι το σχετικό ποσοστό υποδιπλασιάστηκε μέσα σε 7 χρόνια, καθώς το 2007 κυμαινόταν στο 38%, το οποίο και πάλι αποτελούσε χαμηλή επίδοση και κατέτασσε την Ελλάδα κάτω από το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.
Στην τελευταία θέση της λίστα για το 2014 βρέθηκε η Σλοβενία με 18%, έχοντας σημειώσει βουτιά 30 ποσοστιαίων μονάδων κατά τη διάρκεια της αναφερόμενης 7ετίας.
Στο άλλο άκρο της λίστας, κορυφαία χώρα παγκοσμίως όσον αφορά την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση είναι η Ελβετία, με 75%, με σημαντική βελτίωση κατά 12%, ενώ δεύτερη κατατάσσεται η Ινδία με 73%, αν και η επίδοση της χώρας επιδεινώθηκε κατά 9%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης