Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σπεύδουν να προμηθευτούν ευρώ και δολάρια ΗΠΑ οι Βρετανοί εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος

Reuters: Σπεύδουν να προμηθευτούν ευρώ και δολάρια ΗΠΑ οι Βρετανοί εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος
Μαζικές αγορές συναλλάγματος μέσω φυσικών ανταλλακτηρίων και διαδικτύου από Βρετανούς που ανησυχούν για ενδεχόμενο «ατύχημα» Brexit
Σε μαζική αγορά ευρώ και δολαρίων ΗΠΑ σπεύδουν μαζικά τις τελευταίες ημέρες οι Βρετανοί λόγω των ισχυρών συναλλαγματικών αναταράξεων που προβλέπονται για τη βρετανική στερλίνα στην περίπτωση επικράτησης της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit) στο κρίσιμο αυριανό δημοψήφισμα της 23ης Ιουλίου 2016.
Αυτό αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που έκανε σχετικό ρεπορτάζ σε μεγάλα βρετανικά ανταλλακτήρια συναλλάγματος.
Είναι απόλυτα λογική η διαπίστωση, ότι μεταξύ των Βρετανών που σπεύδουν να αλλάξουν τις λίρες τους σε άλλο σκληρό νόμισμα περιλαμβάνονται κυρίως όσοι εξ αυτών κατευθύνονται προς θερινές διακοπές στο εξωτερικό, φοβούμενοι ότι θα χάσουν από τη εξασθένηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της λίρας αν κερδίσει το Brexit.
Τα Βρετανικά Ταχυδρομεία (Post Office) ανέφεραν, ότι οι πωλήσεις συναλλάγματος που πραγματοποιήθηκαν στα φυσικά τους καταστήματα αλλά και μέσω διαδικτύου από προχθές Δευτέρα 20/6 έχουν αυξηθεί κατά 74% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ ειδικότερα οι χθεσινές (Τρίτη 21/6) πωλήσεις συναλλάγματος αυξήθηκαν αντίστοιχα κατά 49% στα ταχυδρομεία και κατά 381% μέσω διαδικτύου.
Η εταιρεία ανταλλακτηρίων συναλλάγματος Travelex ανέφερε, ότι οι διαδικτυακές της πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 30% μεταξύ 14 και 21 Ιουνίου 2016.
Τόσο η Travelex, όσο και τα Βρετανικά Ταχυδρομεία, ανέφεραν ότι η ζήτηση για συνάλλαγμα είναι εξ ίσου μοιρασμένη μεταξύ ευρώ και δολαρίων ΗΠΑ.
Το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιουνίου 2016, λίγες ώρες πριν την έναρξη του κρίσιμου δημοψηφίσματος, η βρετανική στερλίνα διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στο επίπεδο των 0,76860 λιρών και των 1,46770 δολαρίων ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης