Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υεμένη: Αναζωπυρώνονται οι συγκρούσεις μεταξύ κυβέρνηση και ανταρτών, μετά τις άκαρπες συνομιλίες

tags :
Υεμένη: Αναζωπυρώνονται οι συγκρούσεις μεταξύ κυβέρνηση και ανταρτών, μετά τις άκαρπες συνομιλίες
Τις προηγούμενες μέρες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 13 άτομα, λόγω συγκρούσεων στα κεντρικά της χώρας
Τουλάχιστον 13 νεκροί, καθώς και δεκάδες τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των νέων συγκρούσεων ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες στα κεντρικά της χώρας, σύμφωνα με σημερινή (22/6) ανακοίνωση των τοπικών αρχών, γεγονός που μαρτυράει την κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή, στον απόηχο των ειρηνευτικών συνομιλιών στο Κουβέιτ, οι οποίες αποδείχθηκαν άκαρπες.
Συγκεκριμένα, οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα κυρίως στις περιοχές Ταΐζ και Αλ Μπαϊντά, ενώ οι ανθρώπινες απώλειες αφορούν όλες τη σιίτικη ομάδα των Χούτι, με την πλευρά των ανταρτών ωστόσο να μην επιβεβαιώνει τις εν λόγω απώλειες.
Να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους 13 νεκρούς, βρίσκονται και 3 γυναίκες, σύμφωνα με αναφορές.
Από τα τέλη του 2014, όπου η εμφύλια διαμάχη έχει ξεσπάσει στη χώρα, περισσότεροι από 6.400 άνθρωποι έχουνε χάσει τη ζωή τους, την ίδια στιγμή που σχεδόν 2,5 εκατ. κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Υπενθυμίζουμε ότι τους προηγούμενους δύο μήνες, ο ΟΗΕ είχε διεξάγει μία σειρά ειρηνευτικών συνομιλιών στο Κουβέιτ, στην οποία συμμετείχαν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να αποδειχτούν αποτελεσματικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης